Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Woning verkopen: kleuren in de woning

Kleuren doen erg veel voor je huis. Het is een feit dat huizen met veel licht en veel lichte kleuren eerder verkocht worden dan donkere huizen waarin veel gedaan is met donkere kleuren.

Als je je huis wilt verkopen, sta dan eens echt heel bewust stil bij hoe je huis er echt uitziet:
Welke meubels maken je huis donker? Is er een bepaald meubelstuk dat wel heel erg opvalt qua kleur, of zou het juist allemaal wat vrolijker mogen? Het belangrijkste is dat alles is afgestemd op elkaar, vind de juiste balans, dat is de kunst.

kleuren in de woning

 

Woning klaarstomen voor de verkoop:

kleuren optimaliseren.

Je kunt je huis een frisse look geven door de donkere en zware meubels weg te doen, deze maken ook de kamer als geheel erg donker. Kies voor neutrale, zachte kleuren zoals wit, beige en crème op de muren. Gebruik voor meubels kleuren als lichtbruin, lichtgrijs, wit, beige, crème enzovoort.

Ook de lichtere kleuren hout zijn erg geschikt. Zet bijvoorbeeld een vaas met felgekleurde bloemen op tafel, deze zullen zorgen voor een mooi contrast met de rest van de meubels. Zorg dat je huis heel schoon is, vooral de witte kleuren knappen hier erg van op. Je huis zou juist ook een frisse look kunnen krijgen door iets heel anders te doen, door juist felgekleurde meubels te gebruiken. Hier staat wel tegenover dat de muren hiervoor wel echt wit moeten zijn, de vloer niet al te donker mag zijn en dat de rest van de meubels goed afgestemd zijn op de felle kleuren.

 

Kleuren en emoties

Sta ook stil bij wat kleuren met emotie kunnen doen. Rood staat voor vuur en woede, maar ook voor kracht en liefde. Mits deze kleur goed afgestemd is met de rest van het interieur, is deze zeer geschikt om te gebruiken in je huis. De kleur donkerbruin maakt erg donker en kan ook heel somber overkomen, waardoor bij deze kleur er veel lichtere tinten tegenover moeten staan. Blauw is ook een geschikte kleur om te gebruiken in huis, want blauw is de kleur van de lucht en de zee, blauw brengt rust.

 

Het nadeel van donkere kleuren

Het is wel algemeen bekend dat donkere kleuren de kamer kleiner maken, maar dat lichte kleuren de kamer juist groter en open doen lijken. Dus als je kijkers over de vloer krijgt om het huis te bezichtigen, is het een aanrader de donkere meubels uit de kamers te verwijderen, omdat deze de kamer kleiner zullen doen lijken.
Zorg dat er zoveel mogelijk licht het huis binnen kan komen, dus voorkom ook donkere gordijnen en muren in donkere kleuren. Dit is misschien wel mooi, maar het kan de koper erg afleiden en het kan een vertekend beeld geven van de grootte van de kamer.

 

Verf is een snelle, goedkope oplossing

Met verf is de muur het goedkoopst te bewerken en als je een roller gebruikt om de verf aan te brengen is dit ook nog eens erg snel. Als er veel oneffenheden op de muur te zien zijn, dan is structuurverf een aanrader, hierdoor vallen de gaatjes en kuiltjes minder op. Om snel te werken kan je deze klus uitbesteden. Klik hier om offertes van schilders te vergelijken.

 

Als je niet zeker weet welke kleuren geschikt zijn, ga dan zeker voor lichte kleuren om een indruk van ruimte te wekken en zorg voor een maximale lichtinval.

 

 

Lees ook
jouw verhuis goed geregeld
Jouw verhuis goed geregeld
tips bij de bezichtiging
Woning verkopen? Tips bij de bezichtiging.
woning verkopen klusjes
Woning verkopen? Deze klusjes doe je best nog
muurverf
Muurverf
Structuurverf
gevelbepleistering
Bepleisteren
tips verkopen woning
15 tips bij het verkopen van een woning
kijkwoning
Kijkwoning
de juiste prijs voor je woning
De juiste prijs voor je woning
huisdieren en woning verkopen
Huisdieren en woning verkopen, een geslaagde mix?
wonen
Wonen
tuin opruimen
Tuin opruimen wanneer bezoekers komen