Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Muurverf

Zoals het woord al doet vermoeden is muurverf bedoeld voor het beschermen en verfraaien van muren en wanden. Vandaag de dag is het aanbrengen van muurverf weer helemaal in de mode. Er is een groot scala aan kleuren muurverf in de handel waardoor er in elk interieur en voor iedere persoonlijke smaak wel een passende kleur muurverf te vinden is. Bovendien heeft men bij veel bouwmarkten de mogelijkheid om verf in een specifieke kleur te laten mengen. Er zijn zelfs waterbestendige en afwasbare varianten muurverf te verkrijgen.

Voordat men de muurverf aan kan brengen dient de muur eerst van alle oneffenheden worden ontdaan en zijn gereinigd met verfreiniger of met water verdunde ammoniak. Men mag het naspoelen van de muur echter niet over het hoofd zien.

Muren die veel verf opzuigen kan men voorbehandelen met een grondlaag terwijl een muur waar men een laag verf wil overschilderen of een soort poeder vanaf komt juist met een fixeermiddel dient te worden voorbewerkt. Zitten er op de wand nicotine- of roetvlekken op de muur dan is een vooraf een behandeling met een isoleermiddel aan te raden.

Nadat de muur met een voorstrijkproduct is ingesmeerd kan het aanbrengen van de muurverf gaan beginnen. Men kan de muurverf het beste met een roller aanbrengen. Gebruik hiervoor een roller die is voorzien van een vacht zodat de verf er niet vanaf loopt. Strijk de muurverf in lange banen van beneden naar boven en zorg dat er geen druppels of tranen op de muur achterblijven.

Lees ook
Vochtige muren
Vochtproblemen in huis kan de gezondheid schaden
gevel stenen metselverband
Metselverbanden
gevelbekleding
Houten gevelbekleding
kleurencombinaties
Kleurencombinaties
Structuurverf
Krijtverf
gevelbepleistering
Buitenmuur
gevelbepleistering
Gevelbepleistering
schilderen
condensatie vochtprobleem
Condensatie herkennen en behandelen
muren injecteren
Muren injecteren of gevel impregneren?
Kalkverf