Verbouwers.be

Muurverf

Zoals het woord al doet vermoeden is muurverf bedoeld voor het beschermen en verfraaien van muren en wanden. Vandaag de dag is het aanbrengen van muurverf weer helemaal in de mode. Er is een groot scala aan kleuren muurverf in de handel waardoor er in elk interieur en voor iedere persoonlijke smaak wel een passende kleur muurverf te vinden is. Bovendien heeft men bij veel bouwmarkten de mogelijkheid om verf in een specifieke kleur te laten mengen. Er zijn zelfs waterbestendige en afwasbare varianten muurverf te verkrijgen.

Voordat men de muurverf aan kan brengen dient de muur eerst van alle oneffenheden worden ontdaan en zijn gereinigd met verfreiniger of met water verdunde ammoniak. Men mag het naspoelen van de muur echter niet over het hoofd zien.

Muren die veel verf opzuigen kan men voorbehandelen met een grondlaag terwijl een muur waar men een laag verf wil overschilderen of een soort poeder vanaf komt juist met een fixeermiddel dient te worden voorbewerkt. Zitten er op de wand nicotine- of roetvlekken op de muur dan is een vooraf een behandeling met een isoleermiddel aan te raden.

Nadat de muur met een voorstrijkproduct is ingesmeerd kan het aanbrengen van de muurverf gaan beginnen. Men kan de muurverf het beste met een roller aanbrengen. Gebruik hiervoor een roller die is voorzien van een vacht zodat de verf er niet vanaf loopt. Strijk de muurverf in lange banen van beneden naar boven en zorg dat er geen druppels of tranen op de muur achterblijven.

Lees ook
kleuren in de woning
Woning verkopen: kleuren in de woning.
gevelbekleding
Houten gevelbekleding
gevel stenen metselverband
Metselverbanden
Vochtige muren
Vochtproblemen in huis kan de gezondheid schaden
Spouwmuurisolatie
muren injecteren
Muren injecteren – Tips, info en prijzen vergelijken
schilderen voorbeeld
Overschilderen
Schimmelvorming vochtprobleem
Schimmels op de muur: een vochtprobleem?
cement
cementsluier
opstijgend vocht
Opstijgend vocht herkennen en behandelen
schimmel op vochtige muren
Gevel impregneren tegen doorslaand vocht
gevelbepleistering
Buitenmuur