Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Krijtverf

Steeds meer mensen vallen voor de authentieke charmes van kalkverf. Het principe is weliswaar uitgebreid tegen het licht gehouden en geoptimaliseerd, de basis blijft echter vele honderden jaren oud. Krijtverf borduurt voort op kalkverf, wat meteen aangeeft dat het niet hetzelfde is. De grote voordelen van kalkverf, zoals de matte look en het oud uitziende resultaat, worden gecombineerd met een aantal praktische voordelen. In tegenstelling tot kalkverf is krijtverf niet zo gevoelig voor vlekken en kun je het vaak afnemen.

 

krijtverf

 

Maar er zijn ook zat overeenkomsten, wat verklaart waarom mensen het soms voor hetzelfde product aanzien. Krijtverf is eveneens gemaakt met natuurlijke pigmenten. Dat zorgt voor een volle, intense kleur en een matte uistraling. De aanwezigheid van krijt is eveneens de veroorzaker van de poederachtige look die de verf aan meubels en wanden geeft.

Net als kalkverf wordt krijtverf vooral toegepast in oudere huizen met een landelijke of traditionele sfeer. Daar past de stijl namelijk perfect: met een beetje fantasie heeft een muur die met dit soort verf behandeld is namelijk wel iets weg van een fresco of muurschildering. Kalkverf spreid dat effect nog meer tentoon, maar heeft een aantal belangrijke nadelen. Zo is het heel vlekgevoelig en naderhand amper schoon te maken (met een doekje of zo). Krijtverf rekent af met die nadelen: door de verflaag van speciale coating te voorzien is het zelfs zo vuilbestendig dat het in de keuken gebruikt kan worden, ook op plaatsen waar er vet of water tegenaan kan spatten.

Kortom: wil je het mooie met het handige combineren is krijtverf een geweldige optie. Omdat het een natuurproduct betreft zijn er niet zoveel kleuren beschikbaar als producenten van normale verf in hun gamma hebben. Wees echter gerust: er zijn nog steeds honderden tinten te bestellen, waarvan er gegarandeerd een naar jouw gading tussenzit!

Lees ook
muurverf
Muurverf
overschilderen
Overschilderen
kalkverf
Kalkverf
plafond schilderen
Plafond schilderen
verf
schilderen
Structuurverf
kleurencombinaties
Kleurencombinaties
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis