Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Overschilderen

Elk woning, wand, deur of kozijn heeft van tijd tot tijd een nieuw verflaagje nodig. Dit kan te maken hebben met slijtage of beschadiging van de oude verf of gewoon omdat men een andere sfeer wil creëren of aan een ander kleurtje toe is. Immers ook de kleuren van verf zijn aan mode onderhevig. De kleur waarin iets geverfd is, is heel bepalend voor de sfeer en de uitstraling van dat object.

 

overschilderen

Voordat men kan gaan beginnen met het overschilderen dient men eerst de oude verf zoveel mogelijk te verwijderen door te schuren of door een verfverwijderaar te gebruiken. Wanden die men wil overschilderen kan men het beste eerst met een speciaal voorbehandelmiddel bewerken zodat de onderliggende kleur niet door de nieuwe verflaag zichtbaar zal worden.

Nadat de oude laag, of soms lagen, verf zijn weggehaald dient men het te schilderen oppervlak eerst goed schoon te maken met behulp van een verfreiniger of met water verdunde ammoniak. Zou er stof of afgebladderde verf op het oppervlak achterblijven dan zou dit lelijke plekken in de nieuw aan te brengen verflaag kunnen veroorzaken. Vergeet echter nooit om het oppervlak daarna grondig na te spoelen. Zou men dit nalaten dan is de kans groot dat de nieuwe verf niet of niet goed zal hechten op het oppervlak.

Zorg wanneer de oude verf is verwijderd dat het oppervlak egaal is. Dit ka door scheuren en gaten op te vullen met plamuur of vloeibar hout (hierna dient men het oppervlak wel goed glad te schuren).

Lees ook
plafond schilderen
Plafond schilderen
krijtverf
Krijtverf
kalkverf
Kalkverf
kleurencombinaties
Kleurencombinaties
Structuurverf
muurverf
Muurverf
verf
schilderen
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis