Verbouwers.be

Plafond schilderen

Het schilderen van het plafond was in vroeger tijden een helse klus die men vaak zolang als mogelijk uitstelde. Men diende immers eerst de hele kamer uit te ruimen of alles goed af te dekken om daarna al wankelend op een trap met de blokkwast aan de slag te gaan. Meestal bleef het echter niet bij één laag verf doordat het plafond met vlekken was bedekt die men weer moest proberen te camoufleren.

Tegenwoordig is dit gelukkig voor een heel groot deel eenvoudiger geworden. Natuurlijk moet nog steeds alles uit de kamer worden weggehaald of worden afgedekt zodat er geen verf op de meubels kan worden gemorst. Maar het wiebelende trapje hoeft men niet meer constant te gebruiken. Er zijn blokkwasten en ook verfrollers die voorzien zijn van of passen op een lange steel. Op die manier kan men met beide benen op de grond blijven staan en hoeft bovendien niet steeds van de trap af te stappen om deze te verplaatsen.

Maar ook de verf die men voor het plafond kan gebruiken is sterk verbeterd. Zo is er verf in de handel waarvoor men niet eerst een onderlaag hoeft aan te brengen alvorens het plafond te kunnen schilderen. Verder is steeds meer verf te koop die in één behandeling dekkend is. Dit is niet alleen arbeidsbesparend maar zeker ook goed voor het totale kostenplaatje. Voor vocht- en andere vlekken bestaan er speciale middelen waarmee men het plafond kan voorbewerken zodat ze niet meer door de plafondverf heen kunnen komen.

Lees ook
schilderen voorbeeld
Muurverf
kleurencombinaties
Kleurencombinaties
schilderen
Kalkverf
Krijtverf
schilderen voorbeeld
Overschilderen
Structuurverf
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond
inloopdouche prijzen
Instapdouche in bestaande badkamer
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen
Jouw verhuis goed geregeld