Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Ruitenwasser

Alles vraagt onderhoud. Een auto moet eens in de zoveel tijd gewassen en gepoetst worden en af en toe langs de garage. Dat geldt ook voor een huis. Als je het niet schoonhoudt wordt het een smerige, vieze boel waarin nauwelijks meer te leven is. Soms kan het echter best lastig zijn om zo’n schoonmaakklus tot een goed einde te brengen. Ramen wassen, bijvoorbeeld, kan een gevaarlijke onderneming worden als blijkt dat je daarvoor met gigantische ladders aan de gang moet.

Het is dan ook een goed idee om daar niet zelf aan te beginnen. Professionals doen het niet alleen sneller en beter, ook een stuk veiliger. Natuurlijk letten ze ook op hun eigen veiligheid, maar die van jou is helemaal goed gewaarborgd. Je staat immers gewoon op de grond te kijken, of je bent bezig met een ander klusje.

Soms is het inhuren van zo’n professional pure noodzaak. Wanneer je op de zoveelste etage van een flat woont kun je niet met een trappetje omhoog om de ramen te lappen. In dat soort situaties komt er speciaal materieel aan te pas. Aan de bovenkant van het flatgebouw wordt dan een soort lift bevestigd, waarmee de ruitenwassers van boven naar beneden langs het gebouw kunnen zweven.

Als het gaat om een paar ramen in een normaal huis kun je prima in je eentje zo’n glazenwasser laten komen. Het zal niet veel voordeel opleveren als je met de hele buurt in één keer bij zo’n bedrijf aanklopt. Wanneer er sprake is van een flat is dat een heel ander verhaal. Vaak zijn dit huurwoningen, zodat de woningbouwvereniging dit soort dingen centraal regelt, maar als het een koopappartement betreft kun je beter met een groep mensen tegelijk iemand inhuren. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten: ze hoeven de eerdergenoemde lift maar één keer te installeren en kunnen dan ’n flink tijdje blijven werken.

Lees ook
overgordijnen
Overgordijnen
no image set
Gevelbekleding
no image set
Huiszwam
no image set
Wat betekent moffelen?
no image set
Brandwerend glas
no image set
Govaplast
no image set
Derbigium
no image set
HR glas
Bakgoot frontpage
Bakgoot
no image set
Dubbele beglazing
gevelreiniging
Gevel reinigen
no image set
Blokkenspel