Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Gordijnstoffen

Gordijnen kun je gebruiken om je interieur en alles wat zich daarin afspeelt af te schermen van de buitenwereld, maar gordijnen komen eveneens geweldig handig van pas als je je huis wat gezelliger wilt maken. Sowieso worden veel echo’s dankzij de gordijnen naar het rijk der fabelen verbannen, maar door creatief om te gaan met de gordijnstof kan het ook een visueel hoogtepunt zijn van je inrichting.

Gordijnstof bestaat er in ontelbaar veel soorten. Natuurlijk zijn er verschillen tussen dik en dun, licht of zwaar, lichtdoorlatend of juist verduisterend. Onderschat het aantal verkrijgbare ontwerpen echter ook niet! Net als met verf zijn er talloze effen kleuren te bestellen, die op elk type stof weer iets anders uitkomen, maar het is eveneens mogelijk om gordijnstof uit te kiezen met allerlei fraaie designs. Als je tevens behang hebt waar een patroon op is afgedrukt kun je proberen om een stof uit te zoeken met dat zelfde patroon. Zo trek je dat thema mooi door in de gehele woning.

De prijs van gordijnstof is een andere factor die behoorlijk verschilt. Een effen wit lapje van niet al te hoge kwaliteit en gewicht kost niet zoveel, maar een dik overgordijn voor een raam van twee meter hoog moet al heel wat meer opbrengen. Vergis je daar dus niet in! Houd ook rekening met het eventuele arbeidsloon dat er met het maken van de gordijnen gemoed gaat (al kun je dat ook zelf doen). Check tevens of de gordijnroedes die je hebt hangen het gewicht kunnen dragen en vervang deze zo nodig. Dikke overgordijnen kunnen immers behoorlijk wat gewicht in de schaal leggen.

Lees ook
zandstraalfolie
Zandstraalfolie
raam op een kier
Zendow
rolgordijnen
Rolgordijnen
verticale lamellen
Verticale lamellen
rolluiken
Zonnetenten
lichtkoepel
Lichtkoepels
raam op een kier
Wat betekent moffelen?
zonwering
Zonwering prijs
markies
Markiezen
rolluiken
Voorzetrolluiken
rolgordijnen
Binnenzonwering
dakvenster frontpage
Dakvenster