Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Knikarmschermen

Knikarmschermen worden met name ingezet in situaties waar een vrije doorgang vereist is zoals wanneer er een terras of voetpad onderdoor loopt. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een speciaal soort knikarmen kunnen de schermen nagenoeg horizontaal worden afgesteld. De meeste knikarmschermen zijn van een stevige metalen constructie voorzien waardoor zelfs grote terrassen uit de zon kunnen worden gehouden en van schaduw kunnen worden voorzien. Bovendien verliest men geen ruimte onder het scherm door bijvoorbeeld de aanwezigheid van staanders die de constructie rechtop moeten houden. Het terras onder het knikarmscherm is echter helemaal vrij om te gebruiken.

Wanneer het scherm gesloten is wordt het doek, dat voor de overspanning wordt gebruikt, beschermd door een goed sluitende cassette zodat weer en wind er geen vat op kunnen krijgen en de levensduur van het materiaal aanzienlijk wordt verlengd. Dit betekent echter wel dat men de automatische besturing van het knikarmscherm dient uit te schakelen wanneer er veel wind staat of wanneer er bijvoorbeeld sneeuw valt.

In de wintermaanden kan het wel eens gebeuren dat er onderdelen van het knikarmscherm bevriezen. Men mag dan nooit gebruik maken van de elektrische bediening om het scherm te openen of te sluiten. Dit kan immers onherstelbare schade aan het systeem veroorzaken.

De kleuren van de constructie en de doeken zijn in verschillende soorten te verkrijgen waardoor het knikarmscherm afgestemd kan worden op de omgeving zoals op de sfeer waarin een tuin of terras is ingericht of de kleur van de gevel waaraan het scherm wordt bevestigd.

Lees ook
knikarm
Knikarm
gordijn verduistering
Zonneblinden
zonwering terras
Zonneluifel
markiezen
Markiezen
gordijnen
Gordijnstoffen
vliegendeur
Vliegendeuren
verticale lamellen
Verticale lamellen
zonwering
Zonwering veranda
rolgordijnen
Rolgordijnen
rolgordijnen soorten
Rolgordijnen op maat
zonwering
Verandazonwering
rolluiken
Zonnetenten