Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Verticale lamellen

De zon buiten houden en tegelijk de hoogte van je kamer benadrukken? Verticaal hangende lamellen zijn daar perfect geschikt voor. Het leuke is bovendien dat ze voor iedereen op maat zijn te maken. De lengte van de rail kun je eenvoudig zelf aanpassen en de verschillende stroken in allerlei maten te koop zijn. Verder kun je volop variëren in kleur, stijl en materiaal.

Als je een pakket verticale lamellen hebt aangeschaft kun je ze makkelijk zelf ophangen. Daarbij is het wel verstandig om een stappenplan te volgen. Voor de aanschaf is het natuurlijk wel belangrijk om de hoogte goed op te nemen, zodat je op die maat in ieder geval genoeg materiaal hebt. Wanneer het pakket binnen is kun je het beste beginnen met het opnemen van de gewenste lengtemaat (horizontaal) en kun je de rail op die maat afzagen. Dat moet je uiteraard niet aan de kant van de ketting doen: die moet immers in tact blijven. De volgende stap is het monteren van de rail. Daarbij moet je oppassen dat je voldoende afstand tussen de rail en het raam bewaart: neem minimaal een halve lamelbreedte.

De laatste stap is het op maat knippen van de verschillende lamellen. Hiermee kun je dus de hoogte aanpassen. In het geval van plastic lamellen is het afknippen voldoende, maar als er sprake is van stoffen exemplaren moet je daarna nog een zoom in de lamel maken. Daar komt het gewichtje in dat de lamellen strak gespannen houdt.

De bediening van verticale lamellen is eenvoudig: er is een koordje aanwezig om de lamellen te kantelen en er is een touw waarmee je ze naar één kant kunt halen. Op die manier kun je vrij genieten van je uitzicht. Wanneer de zon te fel wordt of je nieuwsgierige blikken buiten wilt houden, maak je ze eenvoudig dicht.

Lees ook
glazen deur
Aluminium ramen: Nadelen?
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen
gordijn
Gordijnstoffen
ramen
Wat betekent anodiseren?
dakvenster frontpage
Dakvenster
rolluiken
Zonnetenten
condensatie vochtprobleem
Condensatie herkennen en behandelen
zonwering
Terrasschermen
lichtkoepel
Lichtkoepels
zonwering
Zonwering veranda
zonwering
Verandazonwering
overgordijnen
Overgordijnen