Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Rolgordijnen op maat

Niemand is precies hetzelfde. Bij mensen komt dat door de ingewikkelde materie die ‘erfelijkheid’ heet: bepaalde dingen komen van je moeder, bepaalde dingen zijn afkomstig van je vader en weer andere dingen slaan generaties over en vind je pas terug bij een (overgroot)oma of opa. In de techniek is deze erfelijkheidsfactor niet aanwezig, maar toch zijn ook daar allerlei dingen steeds verschillen. Het standaardformaat van een bed is daar misschien wel het mooiste voorbeeld van: inmiddels is dat namelijk al bijna twee keer zo breed als in de jaren veertig normaal was.

 

rolgordijnen soorten

 

Het is dan ook niet voor niets dat veel dingen in een huis maatwerk zijn. Zo ook rolgordijnen: hoewel er standaardmaten bestaan voor ramen en deuren (mensen hangen ze daar namelijk ook af en toe voor) wil dat niet zeggen dat ze bij een willekeurige doe-het-zelf-zaak de goede maat rolgordijn in de schappen hebben liggen. Toch kun je, door even goed te zoeken, prima met die standaardmaten vooruit. Als dat echt problemen oplevert kun je je tot een specialist wenden. Die maakt de rolgordijnen precies op maat.

Daarbij gaat het vooral om de breedte: de lengte kun je toch al zelf ‘instellen’, zolang er maar genoeg gordijnstof op de rol zit (let daar dus op als het om een extreem hoog raam gaat!). Verder zijn deze op maat gemaakte rolgordijnen precies hetzelfde als de modellen uit de winkel, zij het dat ze (mogelijk) van iets hogere kwaliteit zijn. Ook de prijs is hoger, maar dat is eenvoudig te verklaren door het maatwerk. Zelf kun je het ook proberen (door een breder rolgordijn te kopen en daar een stuk af te halen) maar dat is meer geluk dan wijsheid.

Lees ook
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen
markiezen
Markiezen
zonwering
Knikarmschermen
rolluiken
Voorzetrolluiken
zonwering
Zonwering prijs
vliegendeur
Vliegendeuren
zonwering
Verandazonwering
aluminium raam
Hoe aluminium ramen onderhouden?
ramen
Wat betekent anodiseren?
lichtkoepel
Lichtkoepels
aluminium ramen voordelen
Aluminium ramen: Voordelen?
rolluiken
Zonnetenten