Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Binnenzonwering

Van zonlicht worden mensen vaak vrolijk maar wanneer het licht of de warmte van de zon hinderlijk worden gaat men maatregelen nemen om zich hiertegen te beschermen. Er zijn heden ten dage verschillende systemen in de handel verkrijgbaar waarmee men zowel binnen als buiten de zon kan weren.

Het voordeel van binnenzonwering is dat het product niet onderhevig is aan allerlei weersinvloeden zoals bijvoorbeeld regen, wind en vorst. Hierdoor heeft men een ruimere keuze aan materialen. Bovendien kan de zonwering van binnenuit voor meerdere doeleinden worden gebruikt zoals de verduistering van een ruimte of om inkijk te voorkomen.

Voorbeelden van binnenzonwering zijn lamellen, zonwerend (rol)gordijnen, jaloezieën en zonwerende vouwgordijnen. Elk systeem heeft zowel voor- als nadelen. Het is daarom belangrijk dat men vooraf goed nagaat welk materiaal het beste past bij het interieur, de sfeer in de ruimte en natuurlijk de verwachting die men van de zonwering heeft. Wil men de ruimte helemaal verduisteren om er bijvoorbeeld in te slapen of is het weren van het felste zonlicht voldoende.

De keuze van de soort zonnewering men voor binnen kiest is verder afhankelijk van het bedrag dat men bereid is om ervoor uit te geven. Hoewel alle systemen dure en goedkope varianten kennen is er toch een duidelijk onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld jaloezieën en lamellen aan de ene en zonwerende rol- en vouwgordijen aan de andere kant. Doordat lamellen en jaloezieën van hout, kunststof of metaal worden gemaakt gaan ze doorgaans langer mee dan de rol- en vouwgordijnen van textiel.

Lees ook
rolluiken
Voorzetrolluiken
overgordijnen
Overgordijnen
rolgordijnen
Rolgordijnen
zonwering
Verandazonwering
gordijn
Gordijnstoffen
verticale lamellen
Verticale lamellen
rolluiken
Zonnetenten
rolgordijnen
Rolgordijnen op maat
zonwering
Knikarmschermen
zonwering
Terrasschermen
markies
Markiezen
zonwering terras
Zonneluifel