Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Knikarm

In de zon zitten op bijvoorbeeld een terras is heerlijk tenzij de zon te fel gaat schijnen en de temperatuur ongenadig oploopt. Wanneer men toch buiten van het lekkere weer wil blijven genieten kan men een zonwering aanbrengen. In sommige gevallen echter betekent het installeren van een zonwering ook ruimte verlies door onderdelen die op het terras of in de loopruimte terecht komen. Knikarmen bieden hier de oplossing.

 

knikarm

 

Knikarm is een afkorting van knikarmscherm ook knikarm zonnescherm genoemd. Door de installatie van een knikarm kan men een terrasoverkapping maken waarbij alle ruimte onder het scherm te benutten blijft. Bovendien wordt de loopruimte onder het scherm niet beperkt doordat er sprake is van een flauwe helling van de knikarm.

Als nadeel van een knikarm wordt vaak de gevoeligheid voor wind genoemd. Men dient bij de plaatsing van een knikarm dus rekening te houden met een situatie waarin het scherm niet wordt blootgesteld aan te veel wind. Tegenwoordig worden ook wel meer solide constructies vervaardigd voor de knikarm maar wind blijft een factor waarmee men rekening dient te blijven houden.

Doordat de ophangpunten van een knikarm zijn weggewerkt in de consoles aan de beide zijkanten kunnen de krachten beter worden verdeeld, mits de constructie wordt bevestigd aan de wand. Op het moment dat een knikarm aan bijvoorbeeld een uitbouw of serre wordt gemonteerd kan men beter gebruik maken van verlengde kapsteunen. Op die manier kan de constructie op de juiste manier worden bevestigd en zal de krachtverdeling op de correcte wijze plaatsvinden.

Lees ook
rolluiken
Zonnetenten
rolluiken
Voorzetrolluiken
gordijnen
Gordijnstoffen
vliegendeur
Vliegendeuren
Binnenzonwering
rolgordijnen
Rolgordijnen
verticale lamellen
Verticale lamellen
zonwering
Zonwering prijs
overgordijnen
Overgordijnen
zonwering terras
Zonneluifel
zonwering
Terrasschermen
gordijn verduistering
Zonneblinden