Zonwering prijs

De mens is doorgaans gek op zonneschijn en zomerwarmte maar er zijn momenten dat het ven te veel is en men de zon buitenshuis wil houden. Heden ten dage zijn er verschillende systemen in de handel waarmee men de zon goed kan weren. Er zijn systemen die binnen in huis worden gemonteerd maar ook die men aan de buitenzijde van een gebouw dient te bevestigen. Zonwering voor binnenshuis is bijvoorbeeld zonwerende lamellen, -rolgordijnen en jaloezien. Systemen die men buiten gebruikt zijn onder andere een zonnetent, markiezen, zonneluifel of rolluiken.

Elke vorm van zonwering heeft eigen karakteristieke eigenschappen en dus ook eigen voor- en nadelen. Welke zonwering men wil gebruiken is afhankelijk van een aantal factoren zoals de persoonlijke smaak, de stijl van het gebouw of interieur, de levensduur, het onderhoud en natuurlijk de prijs van het product.

De prijs van een zonwering is op zijn beurt weer afhankelijk van een aantal factoren zoals de prijs van de grondstoffen, de productiekosten van het product, de arbeidsintensiviteit die de vervaardiging van de zonwering met zich meebrengt en of het product op maat moet worden gemaakt. Zo zullen zonweringen vervaardigd van textiel en relatief goedkoop metaal voor een lagere prijs van de hand worden gedaan dan een zonwering die op maat gemaakt is en bestaat uit een duur kunststof doek dan over een hard houten raam gespannen zit.

Vaak kan men de prijs al afleiden van de zaak waar de zonwering wordt gekocht. Speciaalzaken zijn doorgaans duurder dan bijvoorbeeld een bouwmarkt of tuincentrum.

Lees ook
zonwering
Knikarmschermen
rolluiken
Zonnetenten
zonwering
Verandazonwering
rolluiken
Voorzetrolluiken
zonwering
Knikarm
Vliegendeuren
zonwering
Terrasschermen
zonwering terras
Zonneluifel
rolgordijnen
Rolgordijnen op maat
overgordijnen
Overgordijnen
markies
Markiezen
gordijn
Gordijnstoffen