Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Vliegendeuren

Niets is heerlijker dan op een mooie dag de deuren en ramen eens lekker open te zetten zodat er frisse lucht de woning binnen kan komen. Helaas komen met de frisse lucht ook vaak allerlei insecten, zoals vliegen, muggen en motten, de woning binnen. Door de buitendeur van een zogenaamde vliegendeur te voorzien kan men een groot deel van deze ongewenste diertjes buiten de deur houden.

 

vliegendeur

 

Een vliegendeur bestaat uit een houten of metalen constructie waarin zogenaamd horrengaas of vliegengaas is gespannen. De vliegendeur wordt aan de binnenzijde van een buitendeur bevestigd. Dit gebeurt op een dusdanige wijze dat beide deuren gesloten kunnen worden. De vliegendeur zelf wordt in veel gevallen gesloten met behulp van magneten.

Heden ten dage is er overigens nog een andere soort vliegendeur in de handel te verkrijgen namelijk die voorzien zijn van elkaar overlappende stroken vliegengaas. Door de overlapping kunnen er eveneens geen insecten het huis binnendringen. De stroken horrengaas zijn aan de onderzijde verzwaard met een koord gemaakt van lood. Dit zorgt ervoor dat de stroken recht blijven hangen en er geen spleten tussen de stroken kunnen ontstaan waardoor het ongedierte door naar binnen kan glippen.

Natuurlijk heeft het beschermen van enkele de deuren weinig nut wanneer men ook ramen open heeft staan waardoor ongewenste insecten alsnog hun entree kunnen maken. Daarom zijn er voor ramen ook horren in de handel. Er zijn zowel constructies voor in het raamgat verkrijgbaar als een strokenvariant. Beide soorten zijn op eenzelfde manier te bevestigen als een vliegendeur.

Lees ook
rolgordijnen
Rolgordijnen
overgordijnen
Overgordijnen
verticale lamellen
Verticale lamellen
markiezen
Markiezen
zonwering
Verandazonwering
Binnenzonwering
zonwering
Knikarmschermen
rolgordijnen soorten
Rolgordijnen op maat
zonwering
Zonwering prijs
rolluiken
Zonnetenten
rolluiken
Voorzetrolluiken
knikarm
Knikarm