Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Terrasschermen

Een terrasscherm staat ook wel bekend onder de naam knikarmscherm en is bedoeld om de warmte van de zon van de gevel te weren en de temperatuur in huis niet onnodig op te laten lopen. Men kan ook heerlijk op het terras zitten zonder dat men last heeft van zonlicht dat soms ook, in plaats van prettig, erg hinderlijk kan zijn. Verder kan een terrasscherm bescherming bieden tegen regen zodat men tijdens een regenbui gewoon buiten kan blijven zitten. Na een warme zomerdag zal de warmte bovendien langer onder het terrasscherm blijven hangen waardoor men ook ’s avonds nog op het terras kan blijven zitten om van het buitenleven te genieten.

Terrasschermen worden in de meeste gevallen direct aan de gevel bevestigd en door middel van een elektromotortje of handmatig worden geopend of gesloten. Het doek waarvan de overspanning van het scherm is gemaakt is verkrijgbaar is allerlei verschillende kleuren. Op die manier kan men het terrasscherm volledig aanpassen aan de kleur van de gevel of de inrichting of sfeer in een tuin.

Indien het niet mogelijk is om het terrasscherm aan de gevel te bevestigen kan men ook varianten verkrijgen die bijvoorbeeld aan het plafond van een balkon kan worden gemonteerd. In veel gevallen wordt de constructie van een terrasscherm van RVS gemaakt. RVS is immers weersbestendig en kan niet roesten wat zorgt voor een lange levensduur en weinig of geen onderhoud. Hoewel de aanschaf van een terrasscherm een grote investering is krijgt men wel een duurzaal product geleverd.

Lees ook
rolluiken
Voorzetrolluiken
rolgordijnen
Rolgordijnen
zonwering
Verandazonwering
rolgordijnen soorten
Rolgordijnen op maat
zonwering terras
Zonneluifel
overgordijnen
Overgordijnen
Binnenzonwering
gordijn verduistering
Zonneblinden
zonwering
Knikarmschermen
zonwering
Zonwering veranda
markiezen
Markiezen
zonwering
Zonwering prijs