Markiezen

Om de zon buitenshuis te houden kan men allerlei manieren aanwenden. Men kan een luifel neerhangen, rolgordijnen plaatsen of gewoon de gordijnen sluiten. Er zijn overigens nog tal van redenen te noemen waarom men een zonwering aan wil brengen zoals het tegengaan van verkleuring van de meubels, privacy en verkoeling binnenshuis. Bedrijven gebruiken in veel gevallen ook hun zonwering als reclame. Wil men echter ook nog een bijzondere uitstraling aan een woning of een ander gebouw geven dan kan men ook markiezen plaatsen.

Markiezen worden ook tot de zonwering gerekend. Een markies bestaat uit een vijftal houten of metalen (meestal aluminium) ramen in een U-vorm. Deze ramen zijn onderling door middel van scharnieren verbonden. Met het achterste raam wordt de markies aan de gevel van een woning of ander gebouw bevestigd. Markiezen zijn over het geheel met doek overspannen. Men kan de markiezen bedienen door gebruik te maken van een koord of een buismotor. De montage van markiezen dient heel nauwkeurig te gebeuren voor het beste resultaat.

Markiezen zijn aan de zijkanten ook bedekt met doek waardoor ze voor meer doeleinden kunnen worden gebruikt dan alleen maar zonwering. De markiezen kunnen aan een pand ook een klassieke, warme uitstraling geven zoals veel mensen die alleen nog van vroeger kennen. Dit is ook de belangrijkste reden voor bijvoorbeeld horecabedrijven om voor markiezen te kiezen in plaats van luifels of andere zonweringen. Bijkomend voordeel voor bedrijven is dat de markiezen geheel aan de sfeer van hun pand en reclamwensen kunnen worden aangepast.

Lees ook
rolgordijnen
Binnenzonwering
rolgordijnen
Rolgordijnen
zonwering
Zonwering veranda
rolgordijnen
Rolgordijnen op maat
zonwering
Knikarmschermen
rolluiken
Voorzetrolluiken
zonwering
Verandazonwering
zonwering
Knikarm
zonwering
Zonwering prijs
zonwering
Terrasschermen
overgordijnen
Overgordijnen
verticale lamellen
Verticale lamellen