Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Zonneluifel

De zomer en zonneschijn zijn heerlijk en de meeste mensen worden er heel opgewekt van. Toch wil niet iedereen altijd in het zonnetje zitten. Men vindt het te warm of wil zich niet te lang aan de UV-stralen blootstellen. Om de zon te weren zijn er heden ten dage heel wat systemen op de markt gebracht zoals rolluiken, lamellen, zonnetenten, jaloezieën en zonwerende rolgordijnen.

Het monteren van een zonneluifel kan echter ook een goede remedie zijn om de zon niet langer in huis te hebben. Door de zonneluifel aan de buitenkant van het gebouw aan de gevel te hangen wordt het zonlicht effectief buiten gehouden. Een zonneluifel is gemaakt van een metalen frame dat overspannen is met textiel. Het ophalen en neerlaten van een luifel kan zowel handmatig als met een elektrisch motortje gebeuren.

Er zijn heden ten dage heel veel kleuren luifels in de handel verkrijgbaar zodat er voor elke persoonlijke smaak en elk pand wel een passende zonneluifel te vinden moet zijn.

Hoewel een zonneluifel in de meeste gevallen heel handig kan zijn, kent het systeem ook enkele nadelen. Zo kan men de luifel beter niet open laten staan wanneer het regent of er veel wind staat. Bovendien kan de kleur van het textiel in de loop der tijd gaan verkleuren onder invloed van het zonlicht en andere weersinvloeden. Het textiel wat gebruikt wordt ter overspanning van de zonneluifel is in de meeste gevallen niet waterdicht. Men kan er dus beter niet onder schuilen tijdens een zomerse regenbui.

Lees ook
zonwering
Zonwering veranda
overgordijnen
Overgordijnen
gordijn verduistering
Zonneblinden
rolluiken
Voorzetrolluiken
zonwering
Zonwering prijs
verticale lamellen
Verticale lamellen
rolgordijnen
Rolgordijnen
rolluiken
Zonnetenten
knikarm
Knikarm
vliegendeur
Vliegendeuren
gordijnen
Gordijnstoffen
Binnenzonwering