Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Aluminium ramen: Voordelen?

Aan aluminium ramen zijn niet echt nadelen verbonden, al zijn er wel enkele puntjes waaraan je aandacht moet schenken. Tijd om ook even stil te staan bij de voordelen van aluminium ramen.

In tegenstelling tot vroeger kan aluminium veel betere isolatiewaarden voorleggen dankzij de technologische vooruitgang. Om die reden kiezen voor houten of PVC ramen is vandaag de dag geen geldige reden meer. Daar komt ook nog eens bij dat aluminium een licht en sterk materiaal is dat een lange levensduur kent. Goede redenen om aluminium ramen niet te schrappen van je lijstje.

Aluminium ramen zijn zeer geschikt voor moderne woningen. De isolatiewaarden kunnen gegarandeerd worden omwille van de isolerende kern die de binnenzijde met de buitenzijde van het profiel scheidt. Deze kern kan bestaan uit diverse materialen. Je doet er wel goed aan om de U-waarde van aluminium raamprofielen te bestuderen, want deze kunnen onderling verschillen. De allernieuwste modellen halen tot Uf 1 W/m²K, maar gemiddeld liggen de waarden iets hoger (2,6 tot 3,9 W/m²K). Aluminium ramen kunnen met specifieke soorten glas dus zeker wel gebruikt worden in passiefhuizen.

aluminium ramen voordelen

 

De voordelen van aluminium ramen

Aluminium ramen hebben dus wel degelijk verschillende voordelen. Ze zijn sowieso eenvoudig om te bewerken, kennen een lange levensduur en het onderhouden ervan is zeer eenvoudig. Het onderhoud kan al bestaan uit het afwassen met water of een mild sopje. Vergeet niet dat aluminium ook 100% recycleerbaar is, zonder dat er aan kwaliteit verloren zal gaan.

Het warmteverlies kan beperkt worden omdat de profielen dunner zijn in vergelijking tot hout of PVC profielen en het oppervlak hierdoor dus ook kleiner wordt. Wie graag een speciale kleur wenst toe te voegen heeft zeker keuze genoeg: je kan kiezen uit meer dan 400 RAL kleuren. Het enige waar je genoegen mee moet nemen is dat deze niet kan beschilderd worden. Je kiest dus best een veilige kleur omdat deze lange tijd zal moeten meegaan.

De kleur van de buitenkant van de profielen kunnen natuurlijk wel verschillen van de kleuren van de binnenkant van de raamprofielen. Het is dus zeker mogelijk om de ramen af te stemmen aan de stijl van het interieur.

Naast een lange levensduur en ruime keuze uit kleuren en stijlen zal aluminium zeker geschikt zijn voor moderne gebouwen omwille van de strakke en minimalistische designs. Daaronder horen ook de grotere constructies en zware glaspartijen. Aluminium buigt echter sneller in vergelijking met andere materiaalsoorten, daarom moet het profiel aangepast worden indien er gekozen wordt voor een zware glassoort zoals bijvoorbeeld driedubbel glas.

Aluminium ramen bieden ook een extra beetje veiligheid omdat er gezorgd wordt voor een betere bescherming tegen inbraak. Een bijkomend voordeel naast het makkelijk onderhoud is dat aluminium ook niet brandbaar is en goede isolatiewaarden kan voorleggen.

Aluminium kenmerkt zich tot slot ook als een stevig materiaal dat toch licht is qua gewicht en volledig kan gerecycleerd worden. Flink wat voordelen dus om te kiezen voor aluminium als raamprofielen.

Bespaar geld op de plaatsing

Aluminium zal iets duurder zijn in tegenstelling tot hout, maar gaat veel langer mee. Bespaar tot 30% door verschillende vakmannen te vergelijken. We helpen je graag op weg met onze offertedienst waar je gratis en vrijblijvend offertes kan aanvragen bij meerdere vakmannen uit uw regio.

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen van aluminium ramen!

 

Lees ook
gordijn verduistering
Zonneblinden
rolgordijnen soorten
Rolgordijnen op maat
verticale lamellen
Verticale lamellen
vochtmeter
Afvoergaatjes in een raam: waarvoor dient het?
zandstraalfolie
Zandstraalfolie
overgordijnen
Overgordijnen
ramen
Ramen
ruitenwasser
Ruitenwasser
ramen
Wat betekent anodiseren?
condensatie
Condensatie herkennen en behandelen
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen
vouwgordijn
Vouwgordijnen