Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Vochtige muren

Vroeger, toen we nog allemaal in lemen hutten woonden, was nattigheid aan de ‘verkeerde kant’ van de muur nog heel gewoon. In de loop der jaren is er echter heel veel veranderd. In België was het jaar 1960 een keerpunt. Toen klaagden veel mensen over vochtige muren en werden spouwmuren min of meer verplicht gesteld. Dit type buitenmuur sluit vochtdoorslag namelijk helemaal uit: de muur bestaat uit twee losse muren (‘bladen’) met een ruimte ertussen. Die ruimte kan het vocht nooit overbruggen.

vochtige muur

 

Kortom: als je last hebt van vochtige muren kun je er donder op zeggen dat je in een huis woont dat al een paar decennia oud is. Dat hoeft geen probleem te zijn, want er is best af te rekenen met vochtige muren. Als je vocht in de muren hebt geconstateerd zul je op zoek moeten gaan naar de oorzaak daarvan. Dat kan een regenpijp zijn die het water op korte afstand (minder dan één meter) van het huis in de grond laat gaan. Dit water verspreid zich en wordt opgenomen door de stenen, met een vochtige muur als resultaat. Ook een verstopte afvoerpijp kan deze problemen veroorzaken.

Wanneer de oorzaak is gevonden en (zo goed mogelijk) weggenomen zijn er nog een paar extra maatregelen die je kunt treffen. Zo is het mogelijk om de buitenmuren te impregneren: een behandeling die ervoor zorgt dat ze minder water opnemen. Verder is het slim om kritisch naar de begroeiing langs het huis te kijken. De oost- en noordkant van een huis zijn extra gevoelig voor vochtige muren (daar komt de minste zon), dus is het belangrijk om de wind daar vrij spel te geven.

Klik hier om ons volledig dossier over vochtbestrijding te lezen!

 

Schakel een professional in

Last van vochtproblemen? Raadpleeg dan de expertise van een ervaren vakman. TIP: Vraag prijsvoorstellen aan bij verschillende aanbieders. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, werkwijzen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw specifieke situatie en wensen. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Gratis offertes en diagnoses aanvragen voor vochtbestrijding

Het definitief oplossen van vochtproblemen laat u best over aan een gespecialiseerd aannemer. Via onderstaand formulier kan u nu vrijblijvend offertes en diagnoses aanvragen bij erkende professionele vochtbestrijders. ✓ 284 erkende vochtbestrijders ingeschreven
✓ GRATIS online & snel prijzen ontvangen
✓ Jaarlijks meer dan 3500+ afgehandelde opdrachten
 

 

 

 

 

 

 

Online offerte aanvragen voor woningisolatie

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

Lees ook
isolatie woning
Woning isoleren
isolatie-voorbeeld
Polyurethaan
scheidingswand
Scheidingswand
gezondheidsrisico
Vochtproblemen in huis kan de gezondheid schaden
schimmel
Schimmels in badkamer verwijderen en voorkomen
isolatiemateriaal
Vloerisolatie
spouwmuur
Spouwmuurisolatie
winddicht
Winddicht
vocht komt op
Vochtproblemen in de kelder oplossen
opstijgend vocht
Vochtproblemen: de nadelige gevolgen ervan
kelder vocht
Kelder dichting
spouwmuurisolatie
Spouwmuur