Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Kruipruimte

Het is een bekend verschijnsel: je bent aan een project of werkstuk bezig en op het laatste moment kom je erachter dat je iets vergeten bent. Gelukkig kan alles nog redelijk eenvoudig uit elkaar en kun je de wijziging alsnog doorvoeren. Maar wat doe je als dit project een compleet huis betreft? Natuurlijk wordt er vooraf heel goed nagedacht over de volgorde waarin dingen worden aangelegd, maar iets vergeten kan altijd. Een huis weer afbreken behoort echter niet tot de mogelijkheden. Vandaar dat iemand ooit op het idee is gekomen om onder de woning een kleine ruimte open te laten: de kruipruimte. Waar die zijn naam aan te danken heeft is wel te raden.

Het is namelijk niet ruim in de kruipruimte, zeker niet in de hoogte. Staan kan er in geen geval, en op handen en voeten kruipen is zelfs nog knap lastig. Het is dan ook wel zo fijn dat je er niet dagelijks komt. Integendeel, in principe hoef je er nooit je gezicht te laten zien. Dat is wel nodig als er een probleem is met een installatie in het huis, zoals de riolering, wateraanvoer of de elektriciteit. Die buizen en leidingen lopen namelijk door de kruipruimte. Verder kun je er ook telefonie- en internetkabels tegenkomen.

Zoals gezegd is het grote voordeel dat de kruipruimte biedt het feit dat al deze leidingen en draden achteraf nog bereikbaar zijn. Stel dat er dus een lekkage optreedt kun je deze via de kruipruimte eenvoudig lokaliseren en herstellen. Verder kun je via de kruipruimte makkelijk kabels (bijvoorbeeld voor een internetaansluiting die je aanlegt als het huis al is afgebouwd) wegwerken. Het is daarbij overigens wel zo handig als dat al voorbereid is, als er gaten en leidingen in de vloer zijn gemaakt. Wanneer je vanuit een ruimte op de begane grond naar de kruipruimte moet boren moet je namelijk door een dikke betonnen vloer heen en het is dan ontzettend lastig om precies op de goede plek uit te komen. Kortom: als je een huis laat bouwen, let dan ook op de toekomst!

 

Online offerte aanvragen voor woningisolatie

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

Lees ook
steenwol
Steenwol
chape
Chape
buitenbepleistering
Buitenbepleistering
winddicht
Winddicht
isolatiemateriaal
Vloerisolatie
gevelbekleding
Houten gevelbekleding
gevelbekleding
Schroten
dak isoleren
Dakisolatie
spouwmuurisolatie
Spouwmuur
dakisolatie frontpage
Dakisolatie: prijs en rendement
isolatie-voorbeeld
Polyurethaan
vochtige muur
Vochtige muren