Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Afvalbuizen

Hoe werken afvalbuizen?

Een waterinstallatie bestaat uit aanvoerende kanalen, waaronder de waterleiding, en afvoerende buizen, die het vuile water naar het riool brengen. Afvoerbuizen spelen een cruciale rol in dit systeem: zonder die stukken pijp krijg je het vuile water immers niet weg.

Omdat afvoerbuizen voor erg veel toepassingen gebruikt worden, bestaan ze in verschillende uitvoeringen. De simpelste afvoerbuizen zijn vrij smal zodat er alleen water doorheen kan, met hooguit een paar kleine stukjes afval (zoals broodkruimels). Dit type wordt met name gebruikt bij wastafels. Logischerwijs is het afvoerkanaal van een toiletpot een stuk groter: daar gaat veel meer vuil doorheen.

Uiteindelijk komen al deze afvalbuizen samen in de rioolleiding. Die mondt vervolgens uit in het werkelijke riool dat al het vuile water van een hele straat afvoert. In een waterzuiveringbedrijf wordt alle vuil eruit gehaald en worden bacteriën gedood. Daarna begint het water aan zijn reis door de kanalen die, na tientallen keren vertakt te zijn, in de kraan bij jou thuis uitkomen.

 

Het belang van een propere dakgoot

Afvalbuizen

Wist je dat de afvoer van hemelwater bijvoorbeeld ook voor verstopte afvalbuizen kan zorgen? Dit ligt dan niet zozeer aan het regenwater, maar wel aan het opgehoopte vuil in jouw dakgoot en op jouw dak die de regen meeneemt door de afvalbuizen. Doordat het opgevangen regenwater het vuil van het dak en in de dakgoot wegspoelt, kan het gebeuren dat de afvoer verstopt geraakt? Dit heeft vervelende gevolgen zoals lekken of zelfs waterschade. Jouw dakgoot kan hierdoor zelfs van de muur loskomen, wat voor gevaarlijke situaties zorgt.

 

Verstoppingen voorkomen? Laat dus tijdig jouw dak en dakgoot schoonmaken om lekken en andere problemen te voorkomen. Contacteer een ervaren dakwerker om deze klus te klaren. Vul het offerteformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen offertes op maat van jouw project.

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
leidingwater
Leidingwater
eternit golfplaten
Eternit golfplaten
lichtstraten
Lichtstraten
kalkaanslag
Kalkaanslag
dakpannen
Dakpanplaten
regenput
Regenwaterrecuperatie
dakvenster frontpage
Dakvenster
afdak
Afdak maken
waterlek
Waterlekken voorkomen: Tips
hellend dak frontpage
Schuin dak
dakisolatie premies frontpage
Dakisolatie: premies en subsidies
groendak
Groendak