Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Lichtstraten

Lichtstraten vullen jouw woning met natuurlijke lichtinval en ogen bovendien erg stijlvol. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en uitvoeringen en kunnen op veel soorten daken toegepast worden. Lees in dit artikel meer over lichtstraten en hun kostprijs.

Ga meteen naar: 
Prijs lichtstraten
Offerteformulier

 

Wat zijn lichtstraten?

Een lichtstraat is soort panoramadak voor je huis is. Het is een frame, vaak gemaakt van aluminium, met een aantal grote ramen erin. Op die manier neemt de hoeveelheid daglicht in je woning exponentieel toe. Dat verbetert het leefklimaat en zorgt ervoor dat je overdag geen verlichting meer aan hoeft te zetten. Deze eenmalige investering resulteert dus ook in een lagere energierekening!

Veel mensen zullen in plaats van een lichtstraat net zo makkelijk een set extra ramen laten plaatsen. Toch laat een lichtstraat veel meer licht binnen dan een paar extra ramen. Het verschil zit ‘m in de plaatsing van de ruiten: boven op het dak vangen ze veel meer (zon)licht dan aan de zijkant van de woning. Daarbij maakt het echter ook uit welk type lichtstraat je aanschaft en laat plaatsen. Er zijn namelijk verschillende modellen op de markt.

Het eerste type staat bekend als een lessenaarsdak. Het is een lichtstraat die aan één kant schuin is. Zo’n type is geschikt voor plaatsing in een hoek, bijvoorbeeld tussen het platte dak van een aanbouw en de muur van de volgende verdieping. Zadeldak-lichtstraten zijn daar minder geschikt voor. Dit type heeft aan beide kanten een schuine zijde, zoals veel woonhuizen dat ook hebben. Een dergelijke zadeldakconstructie leent zich uitermate goed om te plaatsen op een plat dak van flink formaat, waar niet veel hoge objecten omheen staan. Die zouden namelijk het licht wegnemen, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Prijs lichtstraten

Hoeveel kost een lichtstraat ongeveer? Het is moeilijk om concrete prijzen mee te geven, aangezien veel afhangt van de constructie (vorm, aantal raamvlakken,…) en afwerking. Zo zal een lichtstraat met beglazing van kunststof goedkoper uitkomen dan echt glas.

Prijzen van een standaard lichtstraat (zonder opties) variëren ongeveer tussen de € 1750 en € 5500 (incl. btw). Hoe meer ramen de constructie bevat, hoe hoger de prijs vanzelfsprekend zal zijn. Over het algemeen is een lichtstraat in de vorm van een zadeldak dus duurder dan een lessenaarsdak, aangezien die dubbel zoveel ramen heeft.

 

Vertrouw op het vakmanschap van een dakwerker

Wil je een lichtstraat laten plaatsen en zo genieten van meer daglicht? Dat kan. Maar wij raden je aan om te vertrouwen op het vakmanschap van een ervaren dakwerker. Hij kan je daarnaast adviseren over de mogelijke uitwerkingen en prijzen van jouw project en over de mogelijkheden van de huidige dakconstructie. Vul gratis het offerteformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen prijsvoorstellen op maat van jouw project.

 

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
Dakpannen grijs
Dakpannen grijs
Dakrenovatie frontpage
Dakrenovatie
Dakisolatie materialen
Dakisolatie: materialen
Dakpannen
Dakpannen
eternit golfplaten
Eternit golfplaten
veranda voorbeeld
Verandadak
Dak frontpage
Dak
Plat dak
Plat dak
dakisolatie frontpage
Dakisolatie: prijs en rendement
Bakgoot frontpage
Bakgoot
vochtproblemen dak frontpage
Vochtproblemen door het dak
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?