Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Dakpannen

Dakpannen zijn vervaardigd zijn uit gevormd beton of gebakken klei. Men past dakpannen vooral toe op hellende daken. Toch kunnen dakpannen ook op een verticale manier worden geplaatst. In dat geval dienen de pannen echter wel goed verankerd te worden. Lees hier meer over hoe dakpannen geplaatst worden.

Offerte aanvragen

 

Over dakpannen

Dakpannen

De dakpannen worden op het houten dak geplaatst nadat er panlatten op zijn bevestigd. Dit latwerk dient wel op maat te zijn gemaakt voor de dakpannen. De dakpannen rusten met een nok op deze latten zodat ze niet kunnen verschuiven. Door de dakpannen elkaar te laten overlappen vormen ze een aaneengesloten geheel. Veel dakpannen zijn bovendien voorzien van zij- en kopsluitingen zodat er een wind- en waterdicht geheel ontstaat.

Dakpannen kan men verdelen in pannen die gemaakt zijn op basis van klei of op basis van beton. De dakpannen die van klei zijn gemaakt kunnen vervolgens weer worden onderverdeeld in de verschillende types klei die kunnen worden gebruikt zoals gemengde rivierklei en westerwaldklei. De benamingen voor dakpannen kan men vaak afleiden van de vorm. Ligt bijvoorbeeld de bovenzijde van een dakpan vlak dan wordt dit een vlakke of platte dakpan genoemd. Is de bovenkant echter gegolfd dan spreekt men van een holle dakpan.

Bij dakpannen is de afwerklaag erg belangrijk omdat men er toch een aantal jaren tegenaan zal kijken en omdat ze uiteindelijk ook het totale uitzicht van de woning bepalen. In tegenstelling tot vroeger worden dakpannen tegenwoordig machinaal gemaakt. In het verleden gebeurde dit veelal met de hand.

 

TIP: vertrouw op een ervaren dakwerker

Wil je dakpannen plaatsen? Dat kan. Contacteer een ervaren dakwerker om de klus op zich te nemen. Hij beschikt over het geschikte gereedschap, de meest kwalitatieve materialen en een flinke dosis ervaring om het project tot een goed einde te brengen.

Dakwerker contacteren? Vul het onderstaande offerteformulier in en ontvang binnen enkele werkdagen een 2- à 3-tal prijsvoorstellen op maat van jouw project. Vergeet zeker niet de offertes met elkaar te vergelijken om zo tot de beste keuze te komen.

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
Plat dak
Plat dak
dakdoorvoer
Dakdoorvoer
dakisolatie premies frontpage
Dakisolatie: premies en subsidies
dak isoleren
Dakisolatie
Dakrenovatie frontpage
Dakrenovatie
hellend dak frontpage
Schuin dak
lichtstraten
Lichtstraten
Bakgoot frontpage
Bakgoot
vochtproblemen dak frontpage
Vochtproblemen door het dak
groendak
Groendak
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Schuin dak
Hellend dak