Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Schuin dak

Een schuin dak is nog steeds het meest gebouwde daktype. Uiteraard zijn er in de loop der jaren variaties bijgekomen en is de oude standaard iets verlegd. Uiteindelijk kiezen nog veel mensen voor een schuin dak dankzij de vele voordelen.

Ga snel naar:

Schuin dak: soorten
Schuin dak: prijs
Vraag gratis offertes aan

Schuin dak: soorten

Schuin dak

De meeste mensen vinden een schuin dak mooier dan een plat dak. Dat is natuurlijk een persoonlijke keuze. Verder is er ook een praktisch voordeel: regenwater loopt gemakkelijker weg. Bij een plat dak is dat anders. Hoewel daar ook rekening wordt gehouden met voldoende afschot (zodat het water alsnog naar één kant loopt) associëren veel mensen een plat dak met lekkages, wateroverlast en veel drama’s. Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. De technieken zijn drastisch verbeterd.

Een schuin dak bestaat er in vele soorten. Het meest voorkomende is het zogenaamde zadeldak. Zo’n dak bestaat uit twee schuine dakdelen die in de nok samenkomen. Normaal gesproken zitten die hellende dakdelen aan de zijkant van het huis, maar om een woning breed te laten lijken kunnen ook de voor- en achterkant schuin zijn, terwijl de zijkanten rechte gevels zijn. Vier schuine zijden kan ook: zo’n dak heet een puntdak. Ook is het mogelijk dat één schuine kant verder doorloopt dan de andere. Dit is dan een doorgeschoten dak.

Naast deze standaardvorm zijn er nog talloze variaties mogelijk. Een bolknakdak en een mansardedak zijn te herkennen aan de dakschilden die een knik maken: bovenaan is het dak minder steil dan aan de zijkanten. Een doorzalend dak is precies het tegenovergestelde daarvan: hierbij is de punt juist steiler dan de zijkanten. Een lessenaarsdak is weer anders, en is het best te omschrijven als een plat dak onder een hoek.

 

Schuin dak: prijs

De totaalprijs van een hellend dak is afhankelijk van de totale oppervlakte van het dak, de materialen waaruit het dak is opgebouwd, de dakisolatie en de bereikbaarheid van het dak.

Gemiddeld betaal je zo’n € 5000 (incl. btw & plaatsing) voor een nieuw schuin dak. Onthoud dat jouw oorspronkelijke dakconstructie voldoende stevig moet zijn wanneer je er een nieuw dak op wilt plaatsen. Wanneer dit niet het geval is moet je een stedenbouwkundige vergunning aanvragen.

Vertrouw op een ervaren dakwerker

Wil je graag een hellend dak plaatsen? Dan raden we je aan om te vertrouwen op het vakmanschap van een ervaren dakwerker. Hij beschikt niet alleen over de juiste materialen maar kan je ook vertellen of de onderdakconstructie nog voldoende veilig is. Bovendien kan hij zorgen voor het volledige totaalplaatje, van constructie tot afwerking met isolatie en dakpanelen. Je hebt dus maar één vakman nodig.

Gratis offertes op maat ontvangen? Vul het onderstaande offerteformulier in en ontvang binnen enkele dagen offertes op maat van jouw project.

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
Dakisolatie materialen
Dakisolatie: materialen
dakpannen
Dakpanplaten
afdak
Afdak maken
Dakrenovatie frontpage
Dakrenovatie
eternit golfplaten
Eternit golfplaten
Dak ontmossen frontpage
Ontmossen daken
plat dak
PVC dakbedekking
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Dakterrassen frontpage
Dakterrassen
afvalbuizen frontpage
Afvalbuizen
dakdoorvoer
Dakdoorvoer