Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Ontmossen daken

Jarenlange opeenhoping van atmosferisch en natuurlijk vuil zorgen ervoor dat jouw dak om de zoveel tijd nood heeft aan een onderhoudsbeurt. Doe je dit niet, dan kan je last krijgen van schade aan het dak, met alle gevolgen van dien. Mos is één van de grote boosdoeners van dak- en dakisolatieschade. Zorg ervoor dat je tijdig jouw dak laat ontmossen.

Vraag offertes aan

 

Waarom dak ontmossen?

Ontmossen dak

Een huis kost bij de aanschaf al een flinke bom duiten, maar daarna ben je nog niet klaar met het uitgeven van geld. Er zijn vaste lasten, zoals het afbetalen van een hypotheek, gebruikskosten, gas, water en licht, maar ook het onderhoud slokt zo nu en dan flink wat euro’s op. Dat is niet raar of erg: eens in de zoveel jaar moet ieder huis een grote onderhoudsbeurt hebben. Na afloop ziet de woning er weer fris uit en zijn eventuele gebreken hersteld. Bovendien wordt er met het onderhoud naar de technische staat van het huis gekeken en wordt deze, waar kan, verbeterd. Als je in een bosrijke omgeving woont zul je al bekend zijn met het ontmossen van het dak. Een flinke klus van grote waarde, omdat het mos de dakbedekking relatief snel aantast.

Als je Moeder Natuur dus de vrije hand zou geven zou je na een paar jaar het complete dak kunnen vernieuwen. Mos en algen zijn namelijk vaak de oorzaak van versnelde slijtage aan dit deel van de woning. Die slijtage kan zich uiten in (kleine) lekkages en waterproblemen. Best logisch, eigenlijk. Allereerst dringen de wortels van de mossen door in de kleine gaatjes van de dakbedekking (die is namelijk poreus). Naarmate de wortels langer worden, worden ze ook dikker: te dik. Het gaatje zal eerst nog wat uitzetten, maar daarna openscheuren. Wanneer dat eerste scheurtje er is, hoe klein ook, beginnen de problemen al. Als het een keer goed regent dringt er water door in deze haarscheurtjes. Water dat in de winter kan bevriezen, waarbij het nog meer uitzet. De scheurtjes worden weer groter, er is meer plaats voor de wortels van de mossen en algen, en het hele verhaal begint opnieuw. Het enige verschil is dat de consequenties steeds erger worden.

Het laten ontmossen van een dak is dus erg belangrijk voor de levensduur daarvan. Als je merkt dat deze klus vaak moet gebeuren is het bovendien verstandig om het dak preventief te behandelen tegen mosgroei. Zo hoeft er minder vaak iemand het dak op en wordt de kans van mosgroei nog kleiner.

 

Doe beroep op een ervaren dakwerker

Wil je preventief jouw dak laten ontmossen? Dat kan. Vertrouw hiervoor op een ervaren dakwerker. Zij hebben reeds jarenlange ervaring in het ontmossen van daken en beschikken over de nodige materialen om deze klus aan te vatten. Bovendien – en niet onbelangrijk – leren ze hoe ze veilig op grote hoogtes te werk moeten gaan.

Ervaren dakwerker inschakelen? Maak gebruik van het onderstaande offerteformulier en ontvang binnen enkele werkdagen offertes van vakmannen uit jouw buurt. Vergeet zeker niet offertes te vergelijken om zo de beste persoonlijke keuze te kunnen maken.

 

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
Bakgoot frontpage
Bakgoot
veranda voorbeeld
Verandadak
dakisolatie frontpage
Dakisolatie: prijs en rendement
Dak frontpage
Dak
Dakrenovatie frontpage
Dakrenovatie
plat dak
PVC dakbedekking
lichtstraten
Lichtstraten
Schuin dak
Hellend dak
Plat dak
Plat dak
groendak
Groendak
Afdak
Afdak
Dakpannen grijs
Dakpannen grijs