Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Plat dak

Is een plat dak echt gevoeliger aan lekkages? Tegenwoordig is dit vooroordeel al achterhaald. Momenteel kun je voor de uitvoering van een plat dak kiezen uit erg veel materialen en stijlen. Lees hier meer over hoe een plat dak wordt aangelegd en over de 2 mogelijke uitvoeringen: een ‘warmdak’ en een ‘omgekeerd dak’.

Ga meteen naar:
Plat dak: 2 uitvoeringen
Prijs plat dak
Offerteformulier

 

Plat dak aanleggen

Platte daken hebben dus al een hele revolutie meegemaakt. Waar dit type dak vroeger inderdaad garant stond voor allerlei problemen (lekkages, condensatie aan de binnenkant van het dak, slechte isolatie, et cetera), is dat nu verleden tijd. Dat wil niet zeggen dat het eenvoudig is om zelf een plat dak aan te leggen.

Ten eerste komt de helling heel precies. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een plat dak namelijk niet helemaal plat. Elk dak met een hellingshoek die kleiner is dan drie graden, wordt gezien als plat dak. Die helling is nodig om het regenwater één kant op te laten stromen. Wanneer die er niet (genoeg) is blijft het water in een kuil staan, wat absoluut niet bevorderlijk is voor de dakbedekking. Laat deze werken dus over aan een vakman!

 

Plat dak

Plat dak: 2 uitvoeringen

Er zijn een tweetal manieren waarop een plat dak kan worden gemaakt. Je kunt kiezen voor een ‘warmdak’ of een ‘omgekeerd dak’.

Bij een ‘warmdak’ wordt het isolatiemateriaal tussen de dakvloer en de dakdichtingslaag (die zorgt voor de waterdichtheid) geplaatst. Tussen de dakvloer en de isolatielaag moet wel een dampscherm worden aangebracht, zodat het isolatiemateriaal niet nat kan worden door waterdamp.

Een ‘omgekeerd dak’ is precies andersom. Het isolatiemateriaal ligt daarbij bovenop de dakdichtingslaag. Daarbovenop is een ballastlaag, die ervoor zorgt dat het isolatiemateriaal op z’n plek blijft. De isolatielaag wordt wel nat: waterbestendig isolatiemateriaal is dus essentieel! Bovendien moet het materiaal goed bestand zijn tegen de druk van de ballast, die vaak uit keien of grind bestaat.

 

Prijs plat dak

Prijsbepalende factoren in de aanleg van een plat dak zijn natuurlijk de grootte van het dak, de gewenste afwerking, extra’s zoals de integratie van een lichtkoepel en natuurlijk ook de arbeidskosten en ingecalculeerde werkuren.

Reken voor een plat dak € 60 à € 120 per m² (incl. btw & plaatsing). Een groendak begint aan de laagste prijs en een dak met EPDM kan qua kostprijs per vierkante meter het hoogst oplopen.

Onthoud echter dat dit richtprijzen zijn. Wil je een exacte prijsberekening van jouw project? Dan kun je gebruik maken van onze offerteservice.

 

 

Vertrouw op een vakman

Wil je een plat dak aanleggen? Vertrouw op de expertise van een erkend dakwerker. Hierdoor ben je zeker van de kwalitatieve aanleg van jouw plat dak, of dat nu een ‘omgekeerd dak’ is of een ‘warmdak’. Maak gebruik van het onderstaande offerteformulier en ontvang gratis een 2 à 3-tal offertes binnen enkele werkdagen. Vergelijk prijzen, materialen en uitvoeringstermijnen om zo de beste keuze te maken.

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
afdak
Afdak maken
plat dak
PVC dakbedekking
Dak frontpage
Dak
Dak ontmossen frontpage
Ontmossen daken
dakdoorvoer
Dakdoorvoer
eternit golfplaten
Eternit golfplaten
Dakpannen
Dakpannen
Dakrenovatie frontpage
Dakrenovatie
Schuin dak
Hellend dak
dakvenster frontpage
Dakvenster
lichtstraten
Lichtstraten
dakpannen
Dakpanplaten