Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Dak

‘Een dak boven het hoofd hebben’ is niet voor niets een veel gebruikt spreekwoord. Het benadrukt de essentiële functie van een woning en het belang van een warme, zorgzame thuis. Het dak zelf is een ingewikkelde constructie die uit verschillende elementen is opgebouwd. Daken zijn beschikbaar in vele vormen en uitvoeringen, waardoor jouw woning een karakteristiek uitzicht krijgt. Dit artikel geeft een korte inleiding over de verschillende soorten daken.

Ga meteen naar: 
Soorten daken
Offerteformulier

Soorten daken

Dak

Wanneer je vanuit een puur architectonisch oogpunt kijkt is er nog veel meer te vertellen over het dak. Er zijn namelijk allerlei soorten te benoemen. Het schuine dak (officieel bekend als wolfsdak) is het bekendst en volgens de meeste mensen ook het mooist. Dat zit er al van kindsbeen af ingebakken: als je een kleuter een huis laat tekenen is de kans groot dat ‘ie met iets met een schuin dak op de proppen komt. Platte daken bestaan ook. Die worden met name op bungalows en flats toegepast. Soms hebben ook garages een plat dak. Jammer, want door voor een schuin dak te kiezen wordt een hele hoop extra (berg)ruimte gecreëerd. Naast deze hoofdgroepen zijn er nog talloze variaties: daken die niet alleen aan de zijkanten maar ook aan de voor- en achterkant schuin zijn (schilddak), daken die ietwat naar binnen knikken (doorzalend dak) en een dak in de vorm van zaagtanden (vaak toegepast op oude fabrieken en bekend als een sheddak).

De vorm verandert over het algemeen niets aan de functie. Enige uitzondering daarop is het platte dak, al is dat niet helemaal de bedoeling: feit is dat platte dagen vaker lekkageproblemen opleveren dan daken met schuine delen. De geluidsisolatie is bij alle soorten daken prima voor elkaar en hangt eerder van de constructie (en de dikte) af dan van de vorm. Dat geld ook voor de brandbaarheid (al is het risico daarop bij rieten daken groter dan bij daken die zijn bekleed met dakpannen) en de warmte-isolatie.

 

Vraag raad aan een ervaren vakman

Wil je graag de mogelijkheden voor een nieuw dak of een dakrenovatie bekijken? Maak dan een afspraak met een ervaren dakwerker. Hij heeft de nodige hoeveelheid expertise om je bij te staan met advies. Bovendien beschikt hij ook over de juiste materialen om de klus op een kwalitatieve manier uit te voeren. Raadpleeg een vakman met behulp van de onderstaande offertedienst en krijg prijsvoorstellen op maat binnen enkele werkdagen.

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
Schuin dak
Hellend dak
veranda voorbeeld
Verandadak
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
Plat dak
Plat dak
Dakisolatie materialen
Dakisolatie: materialen
dak isoleren
Dakisolatie
afdak
Afdak maken
Sneldek
Sneldek
dakdoorvoer
Dakdoorvoer
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
dakisolatie frontpage
Dakisolatie: prijs en rendement
afvalbuizen frontpage
Afvalbuizen