Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Verandadak

Een veranda is de ideale manier om meer ruimte te creëren. Bovendien heb je zo meer lichtinval in huis en kun je het hele jaar door genieten van de tuin. Het dak van een veranda is vaak vervaardigd uit glas. Dit moet echter heel stevig en sterk zijn om de constructie veilig te houden. Lees hier meer over een verandadak.

 

Offerte aanvragen

 

Wat maakt een verandadak speciaal?

verandadak

Het dak van een veranda bestaat grotendeels uit zeer sterk en stevig glas. Waar dubbelglas in de verticale ruiten volstaat ligt er op het dak soms dikker glas. Dat varieert per situatie, maar glasplaten bestaande uit drie lagen zijn geen uitzondering.

Natuurlijk is het dak van een veranda niet alleen maar gemaakt van glas: de platen moeten immers ook ergens aan bevestigd worden. Zeker in grote veranda’s zijn er daarvoor sterke frames aanwezig, meestal gemaakt van hout. Daar worden de glasplaten op gelegd, die met aluminium strips (die in de houten balken worden geschroefd) vast worden gezet aan de constructie. Om het dak van de veranda waterdicht te maken wordt overal met rubberen afdichtstrips gewerkt. Tevens worden naden, als het hele bouwwerk in elkaar staat, zeer zorgvuldig afgekit.

Hoe groot en stevig de complete constructie is, is per situatie verschillend. Kleine veranda’s van maar een paar vierkante meter hebben een minder groot glasoppervlak en hoeven dus ook niet zo sterk te zijn: er ligt immers minder gewicht op de constructie. Wanneer je echter een veranda van dertig vierkante meter laat bijbouwen, moet de constructie steviger zijn. Een aannemer of serrespecialist weet precies wat er in jouw situatie nodig is. Laat je daarom dus goed informeren en zorg dat je niet te veel, maar ook zeker niet te weinig betaald.

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
Schuin dak
Hellend dak
lichtkoepel
Lichtstraten
Dakpannen grijs
Dakpannen grijs
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Dakpannen
Dakpannen
dakvenster frontpage
Dakvenster
afdak
Afdak maken
Dak frontpage
Dak
afvalbuizen frontpage
Afvalbuizen
dakisolatie frontpage
Dakisolatie: prijs en rendement
Bakgoot frontpage
Bakgoot
Sneldek
Sneldek