Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

PVC dakbedekking

Van oudsher worden platte daken met bitumen afgewerkt. Deze zwarte stroken, die op het dak worden gebrand, zorgen ervoor dat het dak waterdicht is en bestand is tegen weersinvloeden. Het kan op verschillende manieren worden verwerkt, maar inmiddels zijn er nieuwe technieken die de markt veroveren. PVC dakbedekking is daar de belangrijkste van.

 

Offerteformulier

 

 

Waarom kiezen voor pvc dakbedekking?

pvc dakbedekking

PVC dakbedekking heeft legio voordelen, wat de sterke opmars dan ook verklaart. Ten eerste gaat het een stuk langer mee: ongeveer 25 à 40 jaar. Dat is voor een dak van gemiddelde dikte, wanneer je dus kiest voor extra millimeters kun je daar nog een aantal jaren bij optellen. Ter vergelijking: een traditioneel dak houdt het maar 10 jaar uit.

Verder wordt PVC dakbedekking niet op het dak gebrand, maar wordt het verlijmd. Niet dat het branden vaak problemen geeft, maar in theorie is er altijd een risico op brandgevaar. Met PVC dakbedekking is dat verleden tijd.

Een ander voordeel is dat pvc dakbedekking een ecologische dakbedekking is daar ze volledig recycleerbaar is. Bovendien is ze wortelbestendig en en onderhoudsvriendelijk. Pvc dakbedekking reflecteert zonlicht, wat leidt tot een prettiger wooncomfort.

Nadelen zijn nog niet aan het licht gekomen, al zijn er bij de aanschaf een paar hobbels die je zult moeten nemen. Ten eerste is dit type dakbedekking vaak licht van kleur, in tegenstelling tot de vrij donkere bitumen. Bovendien kun je de PVC laag niet direct op het oude dak leggen: hoewel het nieuwe materiaal prima bestand is tegen chemicaliën wordt het wel aangetast door organische materialen (als bitumen). Er zal dus eerst een tussenlaag moeten worden aangelegd, bijvoorbeeld van glasvlies of polyester.

 

 

Prijs pvc dakbedekking

De prijs van een kunststof dak hangt van meerdere factoren af. De oppervlakte van het dak is in grote mate bepalend voor de kostprijs, net zoals de kleur die je kiest en de moeilijkheidsgraad van het project (bereikbaarheid en vorm van het dak).

Wil je ook de oude dakbedekking eerst laten verwijderen? Dan mag je logischerwijze ook op een meerkost rekenen. Het plaatsen van een PVC dak door een professional zal je ongeveer € 50 à 70 per m² (incl. btw & materiaalkosten) kosten.

 

 

PVC dakbedekking plaatsen? Dat kan. Doe hiervoor beroep op een ervaren dakwerker. Die beschikt niet alleen over voldoende expertise, maar ook over de juiste materialen en technieken om jouw dak met pvc dakbedekking te bekleden. Vraag gratis offertes aan via de onderstaande offerteservice.

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
Plat dak
Plat dak
Dakrenovatie frontpage
Dakrenovatie
dakvenster frontpage
Dakvenster
dakdoorvoer
Dakdoorvoer
dak isoleren
Dakisolatie
afdak
Afdak maken
veranda voorbeeld
Verandadak
dakpannen
Dakpanplaten
Bakgoot frontpage
Bakgoot
lichtstraten
Lichtstraten
Dak ontmossen frontpage
Ontmossen daken
overzetdaken
Overzetdaken