Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Hellend dak

Hoewel de dakbedekking die voor platte daken wordt gebruikt afrekent met oude vooroordelen als lekkages, vochtdoorslag en andere problemen kiezen veel mensen nog altijd voor een woning met een hellend dak. Waarom zijn schuine daken nog steeds zo populair? Lees hier meer over de talloze mogelijkheden.

Offerte aanvragen

 

 

Hellend dak: soorten

Hellend dak
Waarom kiezen voor een hellend dak? Voordelen zijn er alleszins genoeg: het regenwater kan heel eenvoudig wegstromen, het huis ziet er minder massief, minder blokkerig, uit en bovendien vinden de meeste mensen een schuin dak mooier dan een platte kap.

Een schuin dak laat echter nog voldoende ruimte voor creativiteit. Een hellend dak is namelijk geen echt daktype, het is beter te omschrijven als een hele groep met verschillende dakstijlen. Een zogenaamd zadeldak wordt het meeste toegepast en is het type dat we bedoelen als we het hebben over een ‘schuin’ dak. Het bestaat uit twee ‘dakschilden’ die in de nok samenkomen. Vaak loopt de nok van voor naar achteren, al kiezen architecten er soms ook voor om de nok van links naar rechts te laten gaan. Dat geeft een totaal andere indruk, terwijl de dakconstructie nog altijd hetzelfde is. Alleen een kwartslag gedraaid!

Een doorgeschoten kap is een andere vorm van een schuin dak. Dit type lijkt veel op een zadeldak, maar hierbij is het ene dakschild langer dan het andere. Bij een bolknakdak, een mansardedak en een doorzalend dak zijn de dakschilden iets naar binnen of naar buiten geknikt. Een wolfsdak en een schilddak vertonen ook overeenkomsten: in het eerste geval zijn de punten afgevlakt, in het tweede geval heeft het dak vier schuine zijden. Dat ziet eruit als een overdreven vorm van het eerste.

Maar niet alleen schuine daken zijn hellend. Het lessenaarsdak toont dat mooi aan. Deze kap is te zien als een plat dak onder een helling. Vanaf de zijkant zijn er inderdaad gelijkenissen met een lessenaar te bespeuren. Over de kwestie of een dak hellend of plat is kun je uren door discussiëren, ware het niet dat er regels voor zijn opgesteld. Als de hellingshoek groter is dan drie graden, wordt gesproken van een hellend dak. Overigens zijn alle daken een beetje hellend zodat het water eraf kan.

 

Vraag raad aan een ervaren dakwerker

Een hellend dak laten bouwen? Dat is een klus die je beter overlaat aan een ervaren dakwerker. Zijn expertise zorgt ervoor dat jouw schuin dak tot in de puntjes afgewerkt zal zijn. Vraag gratis offertes aan via de onderstaande offertedienst en ontvang binnen enkele werkdagen offertes van ervaren vakmannen uit jouw buurt.

 

Online offerte aanvragen voor dakwerken

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
Plat dak
Plat dak
Dakpannen
Dakpannen
afdak
Afdak maken
dakisolatie frontpage
Dakisolatie: prijs en rendement
groendak
Groendak
Bakgoot frontpage
Bakgoot
hellend dak frontpage
Schuin dak
vochtproblemen dak frontpage
Vochtproblemen door het dak
dakvenster frontpage
Dakvenster
Afdak
Afdak
dak isoleren
Dakisolatie
Dakrenovatie frontpage
Dakrenovatie