Verbouwers.be

stalen deuren

Tenzij je thuis een complete kluis hebt staan zo groot als Dagobert Duck er een heeft in zijn Geldpakhuis is het vrij onwaarschijnlijk dat er in jouw woning stalen deuren te vinden zijn. Je komt deze namelijk vooral tegen in bedrijfspanden, musea en, inderdaad, banken. Ze zijn zwaar en log, maar ook erg stevig en kunnen een brand een geruime tijd tegenhouden.

In uitzonderlijke gevallen kun je ze echter toch thuis een plaatsje geven. Een reden daarvoor kan zijn dat je thuis een kamer hebt waar de gevolgen van een ramp niet te overzien zijn. Denk aan een internetserver met bestanden van tientallen mensen erop. Ook in woningen met een kamer vol waardevolle spullen (zoals een kamer met dure schilderijen of een ruimte die is ingericht als bibliotheek) kan het te overwegen zijn om zo’n deur te laten plaatsen. Dat betreft in de meeste gevallen nog altijd een simpel model.

Stalen deuren zijn namelijk ook in gepantserde vormen te krijgen. Die types kom je dus tegen in het Rijksmuseum en bij de verschillende grote bankfilialen die het land rijk is. Het is echter niet moeilijk om te begrijpen dat dat voor thuis een beetje teveel van het goede is.

Lees ook
branddeur
Brandwerende deuren
glazen deur
Glazen deuren
eurobiljetten
deur prijs
deurklink
deuren
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond
inloopdouche prijzen
Instapdouche in bestaande badkamer
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen
Jouw verhuis goed geregeld
badkamer met douche op stang
Kostprijs van een badkamerrenovatie
moderne badkamer met ligbad
Waarmee rekening houden bij badkamerrenovatie?
badkamer met ronde badkuip
Badkamerrenovatie: Hoe start je daarmee? + Tips!