Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Bouwmaterialen prijslijst

Of je het nu leuk vind of niet: alles kost geld. Voor niets gaat de zon op, een uitspraak die deze stelling perfect ondersteund. Het bedrag dat voor een product afgerekend moet worden kan echter heel erg verschillen. Een kilo zand heb je al voor een paar centen, maar een kilo goud kost heel wat meer! Een extreem voorbeeld, al is het wel de realiteit. Gelukkig wordt vaak aangegeven hoeveel iets moet opbrengen, zodat je niet bij de kassa voor verrassingen komt te staan. In supermarkten, maar ook in een bouwmarkt of doe-het-zelfzaak wordt gebruik gemaakt van prijslijsten. Hartstikke handig, al is het zaak om er creatief mee om te springen. Dat kan namelijk de nodige voordeeltjes opleveren.

Voordeeltjes door alleen maar goed op te letten? Jazeker. En door een beetje handig in te kopen, natuurlijk. Uiteraard kun je de prijzen van de verschillende Gamma’s, Formido’s en Karwei-filialen eens naast elkaar leggen, maar ook binnen één en dezelfde zaak geldt deze tip. Bouwmaterialen kun je namelijk vaak in verschillende ‘porties’ inkopen. Daarbij geldt altijd één regel: hoe minder, hoe meer je betaalt. Absoluut gezien niet, natuurlijk, maar een grote verpakking met twee keer zoveel inhoud is goedkoper dan twee kleinere verpakkingen.

Wanneer je met een project begint is het dus goed om vooraf duidelijk te inventariseren welke materialen en spullen je nodig hebt. Zo kun je eenvoudig in één keer inkopen, zodat je (relatief gezien) de laagste prijs voor de spullen betaalt. Het is namelijk niet slim om op de gok met wat inkopen thuis te komen. Als het te weinig blijkt moet je weer terug, maar als thuis blijkt dat het teveel is, is het nog zuurder. Ruilen is een optie, maar handig is het niet.

Lees ook
betonwerken
Architectonisch beton
terras
Chinese graniet
no image set
Houtsoorten
no image set
Polycarbonaat
glazen deur
Glazen deuren
no image set
sierbeton
no image set
expansievat
betonplaten
Beton platen
verwarming voorbeeld
Antiek smeedijzer
zandstraalfolie
Plakfolie
betontegels
Betontegels
betonnen fundering
schuimbeton