Prijs beton

Hoeveel men moet betalen voor een kubieke meter beton is van een aantal factoren afhankelijk. Allereerst de hoeveelheid die men nodig heeft. Daarnaast is de wijze waarop men het beton ter plaatse wil krijgen een bepalende factor voor de prijs van beton. Grofweg kan men drie manieren onderscheiden waarop beton kan worden geleverd.

De eerste en duurste manier is om het beton te laten aanleveren met behulp van een betonwagen. Het kant-en-klare beton kan dan direct worden gestort. Men hoeft zelf niet met materialen te sjouwen en daarna ook nog eens te mengen. Met behulp van een betonpomp kan het beton zo, in bijvoorbeeld een fundering, worden gepompt. Deze methode is erg kostbaar doordat men zowel de betonwagen als de betonpomp dient te huren. Zelfs bij grotere klussen is dit nog relatief duur.

Een volgende methode is het aanschaffen van zogenaamd kant-en-klaar beton dat men in zakken kan kopen. Er hoeft alleen nog maar water aan toegevoegd te worden en goed te worden gemengd. Dit is een manier die redelijk gemakkelijk gaat en bovendien minder duur is dan het bestellen van een betonwagen en –pomp. Het met de hand mengen van beton is echter zwaar voor armen en rug. Een betonmolen kan daarom uitkomst bieden.

De goedkoopste manier van beton maken is door zand en toeslagmateriaal te laten bezorgen en zelf, met behulp van een betonmolen, alles in de juiste verhoudingen samen met water te goed mengen. Het maken van beton op deze manier zonder een betonmolen gaat meestal verkeerd.

Lees ook
koudschuim
Koudschuim
zandstraalfolie
Plakfolie
verwarming voorbeeld
Gietijzer lassen
Materiaal
roest slot op deur
Roestvrijstaal
betontegels
Betontegels
bouwen
Gipsblokken
Glasfolie
gipsplaten
Gipsplaten
Houtsoorten
glazen deur
Glazen deuren
verwarming voorbeeld
Antiek smeedijzer