Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

glasblokken

Voor iedereen die van licht in huis of kantoor houdt is de glasblok een uitstekende oplossing. Door middel van glasblokken kan men namelijk een glazen wand bouwen die toch voor afzondering zorgt maar wel veel licht doorlaat. Tegenwoordig is het plaatsen van een glazen wand in de badkamer een ware trend geworden. De glasblokken worden dan als een soort bouwstenen gebruikt waarmee men een wand in de badkamer maakt. Op deze manier kan men douchen zonder dat de hele badkamer nat wordt en toch voldoende licht hebben om comfortabel te kunnen badderen.

Voorheen moesten de glasblokken echter wel gemetseld worden wat voor sommige doe-het-zelvers eventueel een probleem kon opleveren. Tegenwoordig is dit probleem uit de wereld geholpen door de ontwikkeling van een speciale kit waarmee men de glasblokken aan elkaar kan vastlijmen. Wanneer men de glasblokken plaatst dan dient men ze te bevestigen aan een profiel. Een dergelijk profiel kan van verschillende materialen gemaakt zijn zoals metaal of hout, heden ten dage kan dit echter ook kunststof zijn waaraan de glasblokken dan worden bevestigd.

Bij de keuze van de glasblokken dient men rekening te houden met het soort glas dat men wil gaan gebruiken. Immers iedere glassoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Zo is er glas dat tegen hitte bestand is of juist de warmte vasthoudt. In sommige gevallen wil men echter wel glas maar geen inkijk waardoor men glasblokken nodig heeft waardoor men wel naar buiten kan zien maar er uiteraard niet van buiten naar binnen kan worden gekeken.

Lees ook
no image set
Materiaal
betonnen fundering
Beton
betonnen fundering
Beton fundering
verwarming voorbeeld
Gietijzer lassen
zandstraalfolie
Plakfolie
no image set
Sloopwerken
betonwerken
Architectonisch beton
betontegels
Betontegels
vals plafond
Systeemplafond
bouwmaterialen
Bouwmaterialen
no image set
Gipsplaten
zandstraalfolie
Zandstraalfolie