glasblokken

Voor iedereen die van licht in huis of kantoor houdt is de glasblok een uitstekende oplossing. Door middel van glasblokken kan men namelijk een glazen wand bouwen die toch voor afzondering zorgt maar wel veel licht doorlaat. Tegenwoordig is het plaatsen van een glazen wand in de badkamer een ware trend geworden. De glasblokken worden dan als een soort bouwstenen gebruikt waarmee men een wand in de badkamer maakt. Op deze manier kan men douchen zonder dat de hele badkamer nat wordt en toch voldoende licht hebben om comfortabel te kunnen badderen.

Voorheen moesten de glasblokken echter wel gemetseld worden wat voor sommige doe-het-zelvers eventueel een probleem kon opleveren. Tegenwoordig is dit probleem uit de wereld geholpen door de ontwikkeling van een speciale kit waarmee men de glasblokken aan elkaar kan vastlijmen. Wanneer men de glasblokken plaatst dan dient men ze te bevestigen aan een profiel. Een dergelijk profiel kan van verschillende materialen gemaakt zijn zoals metaal of hout, heden ten dage kan dit echter ook kunststof zijn waaraan de glasblokken dan worden bevestigd.

Bij de keuze van de glasblokken dient men rekening te houden met het soort glas dat men wil gaan gebruiken. Immers iedere glassoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Zo is er glas dat tegen hitte bestand is of juist de warmte vasthoudt. In sommige gevallen wil men echter wel glas maar geen inkijk waardoor men glasblokken nodig heeft waardoor men wel naar buiten kan zien maar er uiteraard niet van buiten naar binnen kan worden gekeken.

Lees ook
betonwerken
Prijs beton
betonwerken
Sloopwerken
verwarming voorbeeld
Gietijzeren radiatoren
zandstraalfolie
Plakfolie
vals plafond
Systeemplafond
Smeedijzer
verwarming voorbeeld
Antiek smeedijzer
betonnen fundering
Beton fundering
spijlen
Spijlen
bouwmaterialen
Bouwmaterialen
bouwmaterialen
Bouwmaterialen prijslijst
verwarming voorbeeld
Gietijzer