Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Systeemplafond

Een systeemplafond is een soort plafond dat is opgebouwd uit plafondplaten en –profielen. Tussen het plafond en het bovenliggende dak of verdieping zit een vrije ruimte. Van deze ruimte kan men handig gebruik maken wanneer er leidingen of bedradingen moeten worden gelegd. Vooral in gebouwen zonder woonfunctie worden systeemplafonds vaak gebruikt maar ook in de woningbouw wordt een dergelijk plafond steeds meer geliefd. Men heeft ook hier immers steeds meer te maken met het wegwerken van leidingen en kabels ten behoeve van allerlei voorzieningen en apparaten die in de woning aanwezig zijn zoals ventilatie, verwarming, elektriciteit en dergelijke.

Systeemplafonds worden doorgaans vooral toegepast omdat ze de akoestische waarde van een ruimte aanzienlijk kunnen verbeteren. Verder worden de brandwerende eigenschappen van plafonds eveneens worden verbeterd door het aanbrengen van een systeemplafond. Doordat het plafond wat is verlaagd is het ook eenvoudig om er spots of andere verlichting in te bouwen die kunnen zorgen voor plaatselijke- of sfeerverlichting.

Systeemplafonds zijn in diverse soorten in de handel zoals doorzakplafonds op basis van een zogenaamd 15 of 24 millimeter profiel. Verder kent men ook nog het inlegplafond en het bandrasterplafond. Voor vrijwel alle systemen geldt dat platen of profielen gemakkelijk vervangen kunnen worden indien ze beschadigd of vuil geworden zijn. Het si dan niet nodig om het gehele plafond te vervangen of te repareren.

Een ander belangrijk voordeel van een systeemplafond is dat er verschillende designs te verkrijgen zijn zodat er voor elk interieur en elke ruimte wel een passend plafond te vinden is.

 

 

 

Lees ook
betonplaten
Beton platen
terras
Chinese graniet
plafond
Maestro plafond
betonnen fundering
schuimbeton
traploper
Geïmpregneerd hout
antiek smeedijzer
Smeedijzer
hemelbed
Koudschuim
expansievat
expansievat
zandstraalfolie
Plakfolie
cederhout
Cederhout
houten constructie
Houtskeletbouw
plafond
Plafond