Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Houten plafond

houten plafond

Een houten plafond kan onder andere bestaan uit massief houten planken, panelen of schroten maar ook uit gefineerde materialen. Fineer is een dun laagje hout dat men op een kunststof of eveneens houten onderlaag wordt geplakt. Er is volop keuze wat soorten hout betreft die vaak ook nog allerlei kleurnuances kennen door verschillende behandelmethoden.

Door een houten plafond te plaatsen krijgt een ruimte meestal een warmere uitstraling. Bovendien wordt de ruimte ook daadwerkelijk warmer omdat hout tevens isolerend werkt of een goede afdekking is voor eventueel aangebracht isolatiemateriaal. Maar niet alleen warmte wordt door een houten plafond geïsoleerd dit geldt namelijk ook voor geluid. Plafonds vervaardigd van hout hebben ook een geluidsdempend effect. Tegenwoordig zijn er zelfs massief houten plafonddelen in de handel die niet alleen fraai zijn om te zien maar bovendien ook nog eens een brandwerende functie hebben.

Het aanbrengen van een houten plafond is meestal een flinke investering. Voordeel is echter wel dat een plafond van hout een aanzienlijke meerwaarde voor de woning betekent. Daarnaast is de levensduur van een dergelijk plafond doorgaans erg lang waardoor men voor een lange tijd van een prachtig plafond kan genieten. Wanneer het hout immers goed is behandeld dan kan men eventueel vuil er eenvoudig van verwijderen en hoeft men er nauwelijks nog onderhoud aan te plegen. Kortom een plafond van hout is niet alleen mooi om te zien maar gaat ook nog eens lange tijd mee zonder het steeds terugkerende onderhoud, dan bijvoorbeeld een plafond bezet met stucwerk wel heeft.

 

 

 

Lees ook
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vals plafond
Vals plafond
plafond
Plafond
Spanplafond
vals plafond
Systeemplafond
plafond
Maestro plafond
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren