Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Vals plafond

vals plafond

De constructie aan de bovenkant van een vertrek wordt een plafond genoemd. De eenvoudigste vorm van een plafond is de vloer van de verdieping die boven het vertrek is gelegen. Plafonds kunnen ook direct tegen de vloer van de bovenverdieping worden gemonteerd en zo als afwerking van de ruimte dienen.

Een vals plafond wordt in de meeste gevallen gebruikt voor het wegwerken van kabels en leidingen die langs het echte plafond door de ruimte lopen. Naast het verbergen van ontsierende leidingen kan men een vals plafond ook gebruiken om de ruimte van extra isolatie te voorzien. Het kan hier dan zowel warmte-, als geluidsisolatie betreffen. Een andere toepassing van een vals plafond kan het creëren van decoratieve effecten op het plafond zoals ornamenten of inbouwverlichting (spots en dergelijke). Door te spelen met vormen, materialen en niveauverschillen kan men een speels effect aan de ruimte toevoegen.

Valse plafonds worden tegenwoordig niet alleen meer gebruikt in bedrijven en kantoorpanden, ook in woningen worden ze meer en meer gebruikt. Men krijgt immers in de woonsituatie ook steeds meer elektrische apparaten waarvan de bedrading of de leidingen worden weggewerkt omdat ze de ruimte anders ontsieren. Bovendien kan men door het aanbrengen van een vlas plafond (met eventueel extra isolatie) aan energiebesparing doen. De ruimte die men moet verwarmen wordt immers minder groot waardoor er minder energie hoeft te worden gebruikt voor de opwarming ervan. Doordat een vals plafond van allerlei verschillende materialen kan worden gemaakt is er voor elk interieur wel een te vinden.

 

 

 

Lees ook
vals plafond
Systeemplafond
plafond
Maestro plafond
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
Spanplafond
houten plafond
Houten plafond
plafond
Plafond
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren