Vals plafond

De constructie aan de bovenkant van een vertrek wordt een plafond genoemd. De eenvoudigste vorm van een plafond is de vloer van de verdieping die boven het vertrek is gelegen. Plafonds kunnen ook direct tegen de vloer van de bovenverdieping worden gemonteerd en zo als afwerking van de ruimte dienen.

Een vals plafond wordt in de meeste gevallen gebruikt voor het wegwerken van kabels en leidingen die langs het echte plafond door de ruimte lopen. Naast het verbergen van ontsierende leidingen kan men een vals plafond ook gebruiken om de ruimte van extra isolatie te voorzien. Het kan hier dan zowel warmte-, als geluidsisolatie betreffen. Een andere toepassing van een vals plafond kan het creëren van decoratieve effecten op het plafond zoals ornamenten of inbouwverlichting (spots en dergelijke). Door te spelen met vormen, materialen en niveauverschillen kan men een speels effect aan de ruimte toevoegen.

Valse plafonds worden tegenwoordig niet alleen meer gebruikt in bedrijven en kantoorpanden, ook in woningen worden ze meer en meer gebruikt. Men krijgt immers in de woonsituatie ook steeds meer elektrische apparaten waarvan de bedrading of de leidingen worden weggewerkt omdat ze de ruimte anders ontsieren. Bovendien kan men door het aanbrengen van een vlas plafond (met eventueel extra isolatie) aan energiebesparing doen. De ruimte die men moet verwarmen wordt immers minder groot waardoor er minder energie hoeft te worden gebruikt voor de opwarming ervan. Doordat een vals plafond van allerlei verschillende materialen kan worden gemaakt is er voor elk interieur wel een te vinden.

 

 

 

Lees ook
plafond renoveren
Plafond
vals plafond
Systeemplafond
plafond
Maestro plafond
Spanplafond
plafond in hout
Houten plafond
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond
inloopdouche prijzen
Instapdouche in bestaande badkamer
Raamkozijnen vervangen
Raamkozijn: soorten, mogelijkheden & prijzen
Jouw verhuis goed geregeld
badkamer met douche op stang
Kostprijs van een badkamerrenovatie
moderne badkamer met ligbad
Waarmee rekening houden bij badkamerrenovatie?