Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Wandpanelen

wandpanelen

Wandpanelen kunnen voor allerlei verschillende doeleinden worden gebruikt. Ze kunnen een beschadigde of minder fraaie wand bedekken waardoor deze er weer opperbest uitziet. Verder kan men wandpanelen gebruiken om een ruimte af te werken en/of aan te kleden.

Wandpanelen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten materialen variërend van diverse soorten hout tot verschillende kunststof varianten. Welke het beste gekozen kan worden hangt onder meer af van het doel waarvoor de wandpanelen worden aangebracht. Verder speelt de persoonlijke smaak een belangrijke rol bij de keuze van het soort wandpaneel.

Naar gelang het materiaal kan een wandpaneel op diverse manieren aan de muur worden bevestigd. Wandpanelen die van hout zijn vervaardigd zullen veelal worden vastgeschroefd terwijl de kunststof varianten even goed kunnen worden gemonteerd met behulp van een speciale lijmsoort die geschikt is voor het gekozen kunststof.

Door de plaatsing van wandpanelen wordt niet alleen een lelijk uitziende muur bedekt maar kan men een ruimte tevens isoleren of geluidswerend maken. Meestal zijn wandpanelen gemakkelijk aan te brengen en te onderhouden. Houten wandpanelen kan men namelijk beitsen, vernissen of schilderen in elke gewenste kleur. De kunststof wandpanelen zijn weliswaar eenvoudiger schoon te maken maar daarentegen zijn er wat minder kleuren te verkrijgen.

Wandpanelen zijn verkrijgbaar is verschillende lengtes en breedtes waardoor men voor elke klus een gepaste variant kan vinden. Hoewel vroeger de wandpanelen voornamelijk binnenshuis werden gebruikt zijn er ook steeds meer wandpanelen die geschikt zijn voor het gebruik buiten. Toepassen in de tuin, de caravan of op de boot kan dus ook.

Lees ook
antiek smeedijzer
Antiek smeedijzer
werfborden
Werfborden
sierbeton
Sierbeton
gietijzer trap
Gietijzer
antiek smeedijzer
Smeedijzer
betonwerken
Architectonisch beton
bouwmaterialen
Bouwmaterialen
glasfolie
Glasfolie
betonnen fundering
Beton fundering
roestvast
Roestvrijstaal
hemelbed
Koudschuim
zandstraalfolie
Zandstraalfolie