Verbouwers.be

Gipsblokken

Gipsblokken zijn de meest gebruikte en één van de populairste materialen in de bouw. Men gebruikt deze blokken niet alleen voor het gebruik in woningen maar ook in bedrijven en kantoren (zowel om bestaande gebouwen te renoveren als te restaureren als in nieuwbouw). De populariteit van gipsblokken is te verklaren door hun goede eigenschappen. Gipsblokken zijn namelijk volledig vormvast, recyclebaar, niet brandbaar en erg duurzaam.

Het gebruik van gipsblokken wordt steeds vaker toegepast omdat men door gebruik te maken van deze blokken sneller kan werken. Het plaatsen van de blokken gaat erg gemakkelijk omdat ze eenvoudig op maat te maken zijn. Bovendien zijn ze relatief licht van gewicht wat de blokken ook heel handelbaar maakt. Verder vormen ze hierdoor geen grote belasting op de draagconstructie. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt om snel een niet-dragende muur te plaatsen in een woning of bedrijf. Met de gipsblokken stapelt men als het ware een nieuwe wand die men met gipslijm aan elkaar vast zet.

Het gebruik van gipsblokken is echter niet alleen iets van deze tijd. Al in de oudheid maakte men veelvuldig gebruik van dit eenvoudig te bewerken materiaal. Een nadeel van gips is echter wel dat het niet tegen water kan, het lost daar namelijk in op, waardoor het alleen geschikt is voor verwerking binnen in een gebouw in een droge ruimte. In deze ruimte vervullen ze dan bovendien nog een isolerende functie en zijn ze een goede manier om geluidsdempend te werken. Kortom: binnenshuis zijn gipsblokken op diverse manieren inzetbaar.

Lees ook
afsluiters
Kogelkraan
Stortbeton
bouwmaterialen
Bouwmaterialen prijslijst
houten constructie
Houtskeletbouw
verwarming voorbeeld
Antiek smeedijzer
Materiaal
betonnen fundering
Beton
waterdruppel
Polycarbonaat
betonwerken
Sloopwerken
verwarming voorbeeld
Gietijzer
verwarming voorbeeld
Gietijzeren radiatoren
expansievat