Verbouwers.be

Architectonisch beton

Veel mensen denken bij het woord beton aan een grauw, grijs en vooral saai ogend steenachtige bouwmateriaal. Hoewel dit beeld tot voor kort helemaal juist was, behoort dit nu toch echt tot de verleden tijd. Gebouwen hoeven er niet langer uit te zien als grijze blokken beton die zonder weinig fantasie zijn geplaatst.

Door architectonisch beton te gebruiken worden onder andere gevels veel aantrekkelijker dan wanneer ze van het saaie grijze beton zouden worden gemaakt. Het uiterlijk van de gebouwen wordt door architectonisch beton verfraaid terwijl de positieve eigenschappen die beton rijk is gewoon blijven bestaan. De goed ogende gebouwen zijn dus ook nog eens stevig, duurzaam en weersbestendig.

Architectonisch beton kan voorzien worden van allerlei kleuren, toeslagmaterialen en afwerkingen. Bovendien is het verkrijgbaar is allerlei verschillende vormen. Het is uiteraard niet voorkomen dat er kleine verschillen in kleur kunnen optreden bij de productie van architectonisch beton. Doordat architectonisch beton in een fabriek tot prefab vormen wordt gemaakt kan men ter plekke sneller monteren en kan het werk perfect worden afgewerkt.

In tegenstelling tot enkele jaren geleden wordt architectonisch beton steeds vaker ingezet bij kleinschalige projecten. Zo is het plaatsen van kleine gevelelementen, kroonlijsten en borstweringen steeds populairder aan te worden binnen de bouwsector.

Architectonisch beton heeft er tegenwoordig voor gezorgd dat men snel, goed en vooral mooi kan bouwen. Bovendien hebben de bouwwerken alle positieve kenmerken die het oude vertrouwde beton ook bezat maar dan wel in een vrolijke kleur en/of prachtige bewerking. Kortom beton is niet langer saai.

Lees ook
gipsplaten
Gipsplaten
koudschuim
Koudschuim
traploper
Geïmpregneerd hout
spijlen
Spijlen
terras
Chinese graniet
betonplaten
Beton platen
Stortbeton
waterdruppel
Polycarbonaat
bord
Werfborden
verwarming voorbeeld
Gietijzer lassen
DIY
Kleefletters
betonwerken
Sloopwerken