Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Bouwmaterialen

bouwmaterialen

Uiteindelijk is onze hele wereld, ons hele bestaan zelfs, opgebouwd uit iets meer dan honderd verschillende stoffen. Elke stof die we kennen bestaat namelijk uit moleculen, die weer bestaan uit atomen. En van deze scheikundige elementen zijn er niet zoveel! Voor de normale mens is dat echter niet zo vreselijk interessant. Aan die elementen heb je immers niets: je kunt niet naar de buurtwinkel voor een potje koolstof, zuurstof of waterstof. Als je iets wilt maken of bouwen ben je beter bediend met ‘complete’ stoffen als hout, ijzer en zink. Welke je nodig hebt hangt af van je budget, maar zeker ook van het doel van het materiaal.

De bekendste bouwmaterialen zijn waarschijnlijk hout, staal en baksteen. Andere materialen, zoals cement, behoeven ook geen verdere uitleg. Waar je voor kiest wordt vooral bepaald door de eisen die je aan het uiteindelijke bouwwerk of product stelt. Wanneer iets vooral stevig moet zijn kun je rustig met beton (al dan niet voorzien van sterke bewapening) aan de slag. Dat is dan ook een stof die veel wordt gebruikt bij de bouw van woningen en andere gebouwen.

Compromisloze stevigheid is echter niet altijd handig. Van een stoel wordt namelijk ook verwacht dat ‘ie nog enigszins draagbaar (of ten minste verplaatsbaar) is. Beton valt af: hout of metaal (of een combinatie daarvan) komen beter van pas. Dat zijn ook materialen die goed van pas kunnen komen bij het maken van een tuinhuisje of een caravan. Stevig genoeg om de meeste weersomstandigheden te kunnen weerstaan, maar licht en simpel genoeg om te verplaatsen of zelf in elkaar te kunnen zetten. In je eentje beton storten wordt namelijk moeilijk…

Lees ook
sierbeton
Sierbeton
werfborden
Werfborden
glasblokken
glasblokken
prijs beton
Prijs beton
golfplaten
Golfplaten
houten constructie
Houtskeletbouw
zandstraalfolie
Plakfolie
afsluiters
Kogelkraan
hemelbed
Koudschuim
kleefletters
Kleefletters
zandstraalfolie
Zandstraalfolie
vals plafond
Systeemplafond