Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Materiaal

materiaal

Wie zijn of haar huis of tuin op wil knappen of wil verbouwen heeft daar natuurlijk ook materiaal voor nodig. Afhankelijk van de uit te voeren klus kiest men het meest geschikte materiaal. Uiteraard heeft men een andere soort materialen nodig voor de klussen die buitenshuis plaatsvinden dan voor een verbouwing of opknapbeurt binnen in huis.

Materiaal dat men voor gebruik in de buitenlucht aan wil schaffen moet aan andere eisen voldoen dan dat voor binnenshuis. Het moet bestand zijn tegen allerlei verschillende weersomstandigheden zoals regen, zon, hagel, sneeuw, vorst, hagel en storm. Het materiaal moet dus vocht- en vorstbestendig zijn. Verder mag bijvoorbeeld buitenverf niet gaan verkleuren onder invloed van zonlicht.

Hechtingsmaterialen zoals lijm of kit moeten ook aan andere eisen voldoen dan wanneer ze voor het gebruik binnen worden aangeschaft. Onder invloed van temperatuur kunnen deze middelen namelijk gaan uitzetten of juist krimpen waardoor het gebruik in de buitenlucht soms niet aan te raden is.

Metaal is eveneens aan weersinvloeden onderhevig en kan dus ook niet zomaar buiten worden gebruikt. Men dient het vaak eerst te behandelen om roestvorming te voorkomen. Verder is het mogelijk om roestvrij staal te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld koper of ijzer wanneer men buiten moet klussen.

Hout moet men, net als metaal, in de meeste gevallen ook goed behandelen voordat men het kan gaan gebruiken. Dit geldt voor zowel gebruik binnen- als buitenshuis. Voor buitenshuis is ook geïmpregneerd (voorbehandeld hout) te verkrijgen. Dit kan direct worden verwerkt of geplaatst in de buitenlucht.

Lees ook
cederhout
Cederhout
betonnen fundering
Beton fundering
werfborden
Werfborden
glasblokken
glasblokken
gipsplaten
Gipsplaten
spijlen
Spijlen
sierbeton
Sierbeton
terras
Chinese graniet
zandstraalfolie
Zandstraalfolie
betonnen fundering
schuimbeton
glazen deur
Glazen deuren
traploper
Geïmpregneerd hout