Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Glasfolie

Glasfolie is een plakplastic wat op allerlei gladde oppervlakken kan worden gekleefd. Naast het plakken van de folie op ramen wordt het ook wel gebruikt om boeken mee te kaften of deze te herstellen. Deze toepassing is vooral heel handig wanneer de opdruk die op de kaft staat zichtbaar moet blijven na het kaften.

De meest bekende en populaire toepassing van glasfolie echter is het verfraaien van vensters, deuren en glazen wanden of –kasten. De beplakte objecten worden er niet alleen mooier door maar bovendien kan het plakken van glasfolie ook bijdragen aan het creëren van privacy, zonwering en zelfs beveiliging. Men kan door glasfolie te plakken immers de transparantie van glas beperken of helemaal laten verdwijnen.

Glasfolie kan men zowel verkrijgen bij professionele aanbieders als, in een doe-het-zelf kwaliteit, bij verschillende bouwmarkten. Men heeft dan vaak de keuze uit veel verschillende designs en kleuren. Er is glasfolie te koop dat aan de achterzijde is voorzien van een kleeflaag waarmee men de folie op het glas kan bevestigen. Hiernaast is er nog een andere variant verkrijgbaar die geen plaklaag heeft maar als gevolg van adhesie tussen het materiaal en glas blijft kleven. Men gaat, voor het aanbrengen van de folie, met een vochtige doek over de plaats waar de folie dient te worden aangebracht. Vervolgens wordt de folie aangebracht met behulp van bijvoorbeeld een raamwisser of liniaal. Op deze manier kan de glasfolie worden gladgestreken. Professionele glasfolie is vaak voorzien van metaaldeeltjes voor de reflectie van infrarood zonnewarmte en –licht.

Lees ook
spijlen
Spijlen
bouwen
Gipsblokken
bord
Werfborden
betonnen fundering
Beton
terras
Chinese graniet
waterdruppel
Polycarbonaat
sierbeton
expansievat
betonnen fundering
schuimbeton
verwarming voorbeeld
Gietijzer lassen
koudschuim
Koudschuim
traploper
Geïmpregneerd hout