Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Golfplaten

golfplaten

Werden golfplaten vroeger vooral gemaakt van asbesthoudend materiaal, tegenwoordig zijn er niet alleen golfplaten in allerlei soorten en maten maar vooral ook gemaakt van allerlei verschillende materialen. Zo kunnen golfplaten vervaardigd zijn van pvc of een andere kunststof, aluminium, staal of een ander metaal. Welke soort golfplaat men kiest hangt af van de plaats waar de golfplaat zal worden gebruikt. Wanneer men bijvoorbeeld een serre wil plaatsen waarop men een dak van golfplaten wil leggen zal men eerder kiezen voor lichtdoorlatende kunststof golfplaten dan voor een metalen variant.

Welke soort golfplaat men ook kiest men kan er beter geen nemen waarin asbest zit verwerkt. Zolang de platen intakt blijven is er relatief weinig aan de hand. Maar zodra er stukjes vanaf gaan brokkelen treedt er gevaar op voor de gezondheid. Er kunnen dan namelijk minuscuul kleine deeltjes asbest vrijkomen. Wanneer men deze dan zou inademen dan loopt men het gevaar om een vorm van longkanker te ontwikkelen.

Golfplaten worden voorla gebruikt omdat ze vrij eenvoudig zijn te plaatsen en bovendien goed op elkaar en bestaande structuren aan kunnen sluiten zodat de kans op lekkages sterk wordt verkleind. Afhankelijk van het materiaal waarvan de golfplaten zijn gemaakt kunnen ze ook ingezet worden. Over het algemeen zijn golfplaten bestand tegen allerlei weersinvloeden zoals hagel, sneeuw, regen maar ook de invloed van de zonnewarmte en het zonlicht.

Doordat golfplaten vaak een perkte dikte hebben zijn ze tamelijk eenvoudig te verwerken en te plaatsen. Men kan de platen heel goed passend maken en vastzetten.

Lees ook
glasfolie
Glasfolie
afsluiters
Kogelkraan
cederhout
Cederhout
werfborden
Werfborden
wandpanelen
Wandpanelen
vals plafond
Systeemplafond
betonnen fundering
Beton
betonnen fundering
schuimbeton
betontegels woonkamer
Betontegels
glasblokken
glasblokken
Sloopwerken
roestvast
Roestvrijstaal