Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Pelletkachels onderhouden.

Het is van groot belang dat een pelletkachel regelmatig wordt schoongemaakt. Doe dit met een aszuiger of asemmer die je kunt koppelen aan een normale stofzuiger. Het verdient de aanbeveling om dit te doen vóór het aanzetten van de kachel. Zo ben je er zeker van dat de pelletkachel koud en afgekoeld is.

De intensiteit van het onderhoud hangt vaak af van het merk en model dat je wilt kopen. In de meegeleverde handleiding wordt echter alle informatie meegegeven die nodig is om je pelletkachel in de beste conditie te kunnen houden.

 

pelletkachel onderhoud

Groot onderhoud

Minstens één keer per jaar of na circa 2000 kilo houtpellets of 2000 branduren, is het zeer relevant een groot onderhoud uit te voeren. Soms geeft de kachel al zelf aan dat een grote beurt nodig is. Zo kan een verminderd rendement de aanleiding zijn voor een onderhoudsbeurt. Als er geen groot onderhoud plaatsvindt, zal dit kunnen leiden tot schade aan de pelletkachel. Laat daarom de kachel éénmaal per jaar door de installateur/leverancier checken. Vraag hier uw gratis pelletkachel offertes aan

 

Aslade en verbrandingsruimte schoonmaken

Als eerste stofzuig je de verbrandingsruimte schoon. Verwijder daarna de aslade. Vervolgens zuig je deze leeg en dient de ruimte van de aslade schoon te worden gemaakt. De deur en het raam dienen ook schoon te zijn.

 

Schoonmaak van het raam

Raam schoonmaken: Dit doe je met wat vochtig keukenpapier. Als er bruine film blijft hangen over het desbetreffende raam, gebruik dan een beetje as en maak hiermee de ruit schoon. Ook kun je gebruik maken van de kachel ruitreiniger.

 

Pellletkachel onderhoud: samenvatting

Dagelijks: de brandpot en aslade nazien;
Wekelijks: de warmtewisselaar reinigen en de kachelruit schoonmaken;
Maandelijks: de ventilator nazien en sensor voor de inlaatlucht reinigen;
Jaarlijks: het grote onderhoud door een installateur.

 

Tip: Prijzen vergelijken

Jouw huis verwarmen en benieuwd naar een prijs op maat? Vraag prijsvoorstellen aan bij verschillende aanbieders. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, werkwijzen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw specifieke situatie en wensen. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Offertedienst: Verwarming

Op zoek naar de geschikte verwarmingsmethode voor jouw woning, kantoor, …? Maak nu gebruik van onze online offertedienst en vraag vrijblijvend prijzen, voorstellen en offertes aan bij geregistreerde installateurs uit jouw regio. Deze dienst is volledig gratis en vrijblijvend. Start hier uw aanvraag:


Lees ook
infraroodverwarming
Infrarood verwarming
antieke kachel
antieke kachel
schoorsteenkappen
Schoorsteenkappen
inbouwhaard
Inbouwhaarden
verwarming-voorbeeld
verwarming
gelhaard
Gelhaard werking
verwarming voorbeeld
Gietijzeren radiatoren
verwarming-voorbeeld
sierradiatoren
pelletkachel
Pelletkachel werking en soorten.
Pelletkachels: uitleg en richtprijzen.
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting