Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

antieke kachel

Langzaam maar zeker komt de nostalgie terug in ons dagelijks leven. Meer en meer mensen vallen terug op tradities uit het verleden en laten de periode van hun vroege jeugd ook in stijl van hun huis terugkomen. Boerderijen en landelijk gelegen huizen hebben meestal al een traditionele inrichting, maar klassieke elementen combineren ook geweldig goed met de strakke meubels die zo typerend zijn voor een modern interieur. Een voorbeeld van zo’n klassiek element is een antieke kachel. Niet alleen een mooi accessoire in je interieur, maar ook een gezellige en intense bron van huiselijke warmte.

 

antieke kachel

 

Ondanks het feit dat we het dankzij allerhande verwarmingsinstallaties niet meer koud hoeven te hebben is de warmte van een echt vuur heel anders. Een stuk intenser, gerichter en gezelliger. Op een koude avond met het gezin rond de kachel zitten te lezen: niet alleen een ideaalbeeld uit kerstfilms, maar iets dat zonder problemen te realiseren is. Er zijn echter een aantal dingen waar je bij de aanschaf van een oude kachel op moet letten.

Het eerste dat je nodig hebt is, ervan uit gaande dat ‘ie ook echt gebruikt zal worden, een schoorsteen of ander rookkanaal. Verder zul je voldoende plaats moeten maken. Omdat ook de buitenkant van de kachel heet wordt is het wel zo verstandig om aan alle kanten de nodige ruimte over te laten. Kijk bij aanschaf ook naar de algehele staat van de kachel, zowel van buiten als van binnen. Als de isolatie daar namelijk los zit duidt dat op intensief gebruik. De gevolgen daarvan zijn niet wereldschokkend, maar het geeft wel aan dat de kachel al lang in dienst is.

Wanneer je naar een echte antiquair gaat zul je over het algemeen niet zo erg hoeven op te letten. Het nadeel is dat je die service terugziet in de prijs. Een andere optie is het aanschaffen van een nieuwe kachel in oude stijl: een hoog warmterendement, mooie afwerking en volop na te bestellen accessoires.

 

Tip: Prijzen vergelijken

Jouw huis verwarmen en benieuwd naar een prijs op maat? Vraag prijsvoorstellen aan bij verschillende aanbieders. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, werkwijzen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw specifieke situatie en wensen. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Offertedienst: Verwarming

Op zoek naar de geschikte verwarmingsmethode voor jouw woning, kantoor, …? Maak nu gebruik van onze online offertedienst en vraag vrijblijvend prijzen, voorstellen en offertes aan bij geregistreerde installateurs uit jouw regio. Deze dienst is volledig gratis en vrijblijvend. Start hier uw aanvraag:


Lees ook
verwarming-voorbeeld
sierradiatoren
Pelletkachels: uitleg en richtprijzen.
verwarming-voorbeeld
verwarming
schoorsteenkappen
Schoorsteenkappen
pelletkachel onderhoud
Pelletkachels onderhouden.
verwarming voorbeeld
Gietijzeren radiatoren
infraroodverwarming
Infrarood verwarming
inbouwhaard
Inbouwhaarden
gelhaard
Gelhaard werking
pelletkachel
Pelletkachel werking en soorten.
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting