Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Derbigum

Derbigum

Als je zoekt naar een bedrijf dat een dak waterdicht kan maken kun je niet om het Belgische Derbigum heen. De firma is marktleider in deze industrie en heeft een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1932. In het Belgische Lot, onder Brussel, werd toen Imperbel opgericht. Het familiebedrijf begon met de productie van waterdichtingsmastiek en voegde in de jaren vijftig en zestig nieuwe producten toe aan het gamma. In 1978 volgt ook DERBIGUM: eerst in België, een jaar later wordt er ook in de VS een fabriek neergezet. Als er in het begin van deze eeuw dochtermaatschappijen in Duitsland, Zwitersland en Polen worden opgericht is de firma op haar (voorlopige) hoogtepunt.

Het ligt echter in de lijn der verwachting dat het bedrijf nog verder groeit. Het productportfolio omvat een flink aantal interessante producten, die duidelijk laten zien dat er een paar innovatieve geesten bij Derbigum aan het werk zijn. Het paradepaardje van de zaak is DERBIGUM SP FR, een complex dakmembraan. Het is opgebouwd uit een aantal lagen die samen zorgen voor hoge kwaliteit en een lange levensduur.

Maar er zijn meer typen membramen, allemaal met hun eigen kenmerken. DERBICOLOR, bijvoorbeeld, onderscheid zich door de aparte kleuren waarin het kan worden geleverd. Perfect geschikt voor huizen en gebouwen waarbij dit dakbedekkingsmembraan zichtbaar is. Ook DERBIGUM ARTE houdt rekening met het esthetische aspect, maar is daarnaast ook erg milieuvriendelijk. Dat is ook DERBIBRITE NT: een compleet wit dakmembraan dat er niet alleen voor zorgt dat de woning minder snel opwarmt, maar ook helemaal recyclebaar is.

Minder geschikt voor particulieren is DERBIGUM GC: een membraan dat is ontwikkeld met de bruggen- en wegenbouw in het achterhoofd. Het is te zien als een robuustere variant van het SP-membraan. Voordelen voor wegenbouwers zijn de grote rollen waarop het verkrijgbaar is (tot 150 meter) en de mogelijkheid om er asfalt op te leggen.

De boodschap is inmiddels wel duidelijk: Derbigum is een bedrijf om serieus te nemen. Voor bijna alle situaties zijn er passende producten en oplossingen verkrijgbaar die voor een mooie afwerking met talloze accessoires kunnen worden gecombineerd.

Lees ook
ruitenwasser
Ruitenwasser
terras stenen
Lithofin
Govaplast
Govaplast
plafond renoveren
Vakmannen
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis
isolatie woning
Woning isoleren
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond