Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Binnenhuisdecoratie

Al sinds jaar en dag proberen mensen hun leefomgeving te controleren. Rivieren worden verlegd, parken en plantsoenen worden aangelegd op de plekken waar wij ze willen en het liefst zouden we ook de zon met een afstandsbediening kunnen temperen wanneer we ‘m beu zijn. Deze behoefte trekken we door in de woning. Maar net zoals een grasveld zonder bloemperkjes hebben we het niet zo op een kamer met alleen meubels en zonder enige sjeu. Door je te verdiepen in binnenhuisdecoratie kun je een dergelijke, fantasieloze woning aan je voorbij laten gaan.

Het oudste voorbeeld van binnenhuisdecoratie zijn muurschilderingen, tegenwoordig ‘verbasterd’ tot schilderijen. Je hangt ze aan de muur, ze eisen geen aandacht op (tenzij je daar speciaal naar zoekt, want die werken zijn er uiteraard ook) en geven je interieur een flinke oppepper. Zorg er wel voor dat ze dan ook goed bij de meubels en andere accessoires aansluiten, anders doe je meer kwaad dan goed met de aanschaf van een dergelijk kunststuk.

Ook bloemen en kamerplanten kunnen de boel, letterlijk en figuurlijk, stevig opfleuren. Een pot in het raamkozijn of een vaasje op tafel verandert de aanblik van de complete kamer. Het is nog te betwijfelen of zoiets echt gezien kan worden als decoratief item. De ene groep vind van wel (het is immers versiering), maar een ander deel van de bevolking vind dat alleen blijvende dingen met dat stempel getooid mogen worden. Om in de bloemensfeer te blijven kun je daarbij denken aan een mooie vaas, zonder iets erin. Wanneer je er een met allemaal speciale vormen hebt, of juist een vaas op tafel kunt zetten die zich kenmerkt door zijn eenvoud is dat ook een aanwinst voor je interieur.

Lees ook
pastorijstijl
Pastorijstijl
inrichten
inrichten
stoffering
stoffering
kamer inrichten
Kamer inrichten
aquarium
Aquarium inrichting
veranda voorbeeld
Meubelwinkels in België
vouwgordijn
Vouwgordijnen
binnenhuisinrichting
Binnenhuisinrichting
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen