Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Kamer inrichten

Op het moment dat je de beslissing maakt om te gaan verhuizen of je ouderlijk huis in te ruilen voor een eigen stekje zeg je automatisch ja tegen een hele hoop rompslomp. Een deel daarvan betreft papieren, formulieren en brieven. Een ander stuk komt voor rekening van het werkelijke verhuizen zelf: opruimen, inpakken, uitpakken en inrichten. Volgens sommigen een karwei om dagen tegenop te zien, maar anderen vinden het een geweldig leuke bezigheid.

 

kamer inrichten

 

Er zijn niet echt richtlijnen voor het inrichten van een kamer. Je wordt er handig in door het vaak te doen. Een typisch geval van ‘al doende leert men’, dus. Wat je al doende leert is per situatie verschillen. Desalniettemin zijn er een aantal hoofdlessen. Een daarvan is de wijze les dat voorbereiding het halve werk is. Als je vooraf goed uitdenkt hoe je de klus wilt aan gaan pakken scheelt dan een hoop werk. Zorg dus bij het inpakken al dat je de spullen voor één kamer bij elkaar doet en label alles duidelijk. Bij het uitpakritueel kun je dan alle items voor die kamer er naar toe sjouwen en uitpakken op een geschikt moment, zonder dat je alle dozen door hoeft te gaan op zoek naar die ene lamp.

Het is eveneens aan te raden om met de grootste dingen te beginnen. De kleinere meubels en accessoires kun je makkelijker om de grote heen manoeuvreren dan omgekeerd. Wacht ook met het ophangen van schilderijen tot het laatste moment. Kunststukken zijn namelijk er gevoelig voor een goede plaats. Wanneer je later kiest om het bed toch een stuk te verschuiven kan dat het uitzicht op het werk compleet verpesten.

Met z’n tweeën inrichten is vaak niet alleen leuker, maar kan ook erg handig zijn. Je hebt twee keer zoveel man- (of vrouw-) kracht, maar je hebt ook dubbel zoveel ideeën. Sta daar dus open voor en durf als de hele handel al min of meer staat een compleet andere opzet uit te proberen. Wie weet wat het resultaat daarvan is!

Lees ook
behangen
Binnenhuisdecoratie
pastorijstijl
Pastorijstijl
binnenhuisinrichting
Binnenhuisinrichting
inrichten
inrichten
stoffering
stoffering
vouwgordijn
Vouwgordijnen
aquarium
Aquarium inrichting
veranda voorbeeld
Meubelwinkels in België
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen