Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Aquarium inrichting

Vissenliefhebbers hebben er vaak wel een staan: een aquarium. Het is niet alleen belangrijk hoe je de verschillende onderdelen in de bak zelf, zoals stenen en waterplanten, rangschikt, maar ook hoe je het aquarium in het huis plaatst. Voor beide aspecten van aquariuminrichting is het goed om je zorgvuldig te laten informeren door een specialist. Toch zijn hier alvast een aantal tips.

Beginnend aan de binnenzijde van de bak, is het essentieel om de inrichting ervan af te stemmen op de vissen die er in (komen te) zwemmen. Kies die daarom eerst uit en begin daarna pas met het afmaken van het aquarium. Houd daarbij rekening met hun levensbehoeften en karakter: als je een vistype kiest dat in het koraal leeft, zorg dan voor voldoende stenen en een stukje (namaak)koraal. Andere vissen hebben weer andere wensen en eisen.

Houd ook goed rekening met de apparatuur die je in het aquarium nodig hebt. Denk daarbij aan broodnodige zaken als verlichting en een filterinstallatie, die ervoor zorgt dat het water niet vervuild. Stem het vermogen van deze zaken af op de grootte van de bak: een kleiner aquarium heeft minder zwaar materieel nodig dan een aquarium van het type ‘liggende telefooncel’.

De plaatsing van het aquarium in een woninginterieur is misschien nog wel lastiger. Veel mensen zetten ‘m op een kast of op een tafel, terwijl er soms veel mooiere oplossingen zijn te bedenken. Je kunt het aquarium namelijk ook ín die kast zetten, of er een aparte hoek van de kamer voor reserveren. Bij nieuwbouwhuizen is het zelfs te overwegen om de aannemer ergens een nisje te laten maken waar de bak inpast. Zo wordt het aquarium een hoogtepunt in je interieur.

Lees ook
spiegel in kamer
Kamer inrichten
behangen
Binnenhuisdecoratie
inrichten
interieur
Binnenhuisinrichting
klokkentoren
Pastorijstijl
stof
stoffering
veranda voorbeeld
Meubelwinkels in België
vouwgordijn
Vouwgordijnen
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis